Új hozzászólás Aktív témák

  • kacsa7

    őstag

    válasz kobefiam #60673 üzenetére

    Gyújtásos kérdésre: Szétválasztod a vezetékeket pirosra és sárgára, ahogy eredetileg van. Úgy nem lesz állandóan áram alatt.

    A JVC-nél nem tudsz a fejen hangerőt állítani, csak a balance-al. Esetleg másik opció, hogy fronton van az egyik oldal, rear-en a másik és akkor a faderrel. Az lenne a cél, hogy a 2 oldal hangereje kb egyforma legyen. A hangváltón a magas hangerejével tudsz még próbálkozni, ha csak az egyik és csak a másik oldal szól, akkor kb. ugyanazt halljad. Ez passzívban eléggé korlátozott dolog.
    Utána tudsz időkorrekciózni. Mérőszalaggal mérd ki a 2 magas távolságát, és a 2 mélyközép távolságát. Először állítsd az időkorrekciót a 2 magasra be. Utána próbál ki a 2 mélyközépre. Amelyiket jobbnak hallod, azt használd és finomítsd. Mivel nem tudod hangszórónként időkorrekciózni, hangerőt állítani és vágni, mindig is vándorolni fog a színpad, a hallgatott zeneszám alapján, annak függvényében éppen magas vagy mély hangok és honnan vannak túlsúlyban. Viszont már így is sokkal jobb lesz, mint időkorr nélkül.
    A másik, a hideg hangszóró merevebb, tehát amíg nem szól pár percet, hogy bemozogjon, az is simán elhúzhatja valamerre. Én udvaron állok, minden reggel megvan a jelenség még ilyen időben is, pedig aktív vagyok.

Új hozzászólás Aktív témák