Új hozzászólás Aktív témák

  • kacsa7

    őstag

    válasz mandras81 #60848 üzenetére

    Nem egyszerű a dolog. Én is a fejegység kiváltásán agyalok már jó ideje, de továbbra sincs igazán jó alternatíva. Média lejátszót befaragni körülményes és kijelző nélkül használhatatlan opció, így én is a mobiltelefonnál kötöttem ki.
    A Mosconi DSP-khez lehet venni BT modult, a Rainbow DSP-hez Wifi modult. Ezek általában 44,1kHz/16bit zenét tudnak kezelni streamelve. Helix DSP-hez is létezik BT modul, viszont ott van más opció is, külön USB modul. Ilyenkor a telefont USB kábelen össze lehet kötni a DSP-vel és akár 192kHz/32bit is átmegy. Jelenleg ez tudja a legjobb minőséget, viszont az a DSP ami ezt tudja, elég húzós. A másik, hogy a vezetéknélküli megoldásoknál olyan lejátszó program kell a telefonon, ami tudja a streamelést. Tehát a navigációt és a mobil hívást szerintem nem tudod kirakni.

    Én hasonló megoldást választottam. Van optika a DSP-n. A Google Chromecast Audio képes wifin keresztül 96/24-et átvinni és akár jack csatlakozóval, akár optikai (mini toslink) kábellel ki lehet belőle jönni. USB kábelről kapja a tápot. Megfelelő optikai kábellel össze tudtam kötni a DSP-vel. Viszont a Chromecast-nek olyan wifi hálózat kell amin van net és egy olyan telefon, amiről streameled rá a zenét. A Samsung S7 telefonom wifi hotspotként ment (mobilnettel adott az internet) és egy LG G2-t használtam streamelésre wifin, ami natívan játsza a 192/24-es zenéket. Pöpecül ment a dolog, gyors volt, könnyen kezelhető, viszont a hangjával közel sem voltam elégedett. Dinamika, alap karakter kifejezetten tetszett, szeparáltság nem rossz, de lehetne jobb és a legfontosabb térben, levegősségben a közelébe sem ér annak, amit a JVC R90BT fejjel és analóg kábelekkel most tud a rendszerem.
    Ahogy utána olvasgattam ezt többen szóvá is tették, komolyabb hifis körökben. Az optikai kimenete után kellene egy külön eszköz, ami majdnem 50eFt, az segít rajta és onnantól jó lenne. i-Fi SPDIF iPurifier.
    Egyébként ez a megoldás is kizárólag a zene átjátszására jó. Egy jópofa, költséghatékony, jól működő dolog, ha nincs aktív rendszered. Egy jól beállított aktív rendszerhez képest viszont már kevés a hangja.

    Az egyik FB csoportban 150eFt-ért hirdetnek Mosconi 6to8-at BT modullal. Annak az új ára 240-250eFt a modulokkal.

    Egyébként a tavalyi SQPA aktív 2 utat Rainbow DSP + wifi modul kombóval nyerték. Újonnan ez is ~200eFt-os történet. Használtan 140-150eFt körül van néha.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák