Új hozzászólás Aktív témák

  • mandras81

    senior tag

    válasz kacsa7 #60853 üzenetére

    Köszi, ez hasznos volt!

    Azóta persze én is gondolkodtam, és a következőre jutottam (persze, még nem teljesen kiforrott): otthon van egy HTPC-m, amibe USB-n keresztül csatlakozik egy DAC, az pedig az erősítőbe. A HTPC-n Foobar2000, annak pedig van egy addon-ja, ami azt teszi lehetővé, hogy helyi hálózaton keresztül, egy Android-os app segítségével tudjam vezérelni a lejátszást. Valami ilyesmi esetleg működhetne autóban is, főleg mivel hogy ez az app a háttérben is tud futni, tehát navigálni és zenét hallgatni is lehet egyszerrre, ráadásul hívás esetén automatikusan megállítja a zenét.

    Tudom, hogy kizártam a carpc-t, de úgy látszik, hogy mindenképpen szükség lesz rá. A megvalósításhoz kell egy wifis alaplappal rendelkező kis pc, ami tud wifi hotspot-ként működni, illetve ebbe menne a külső vinyó is. Az autós DSP-t nem tudom kikerülni (vagyis, meg lehetne oldani a pc-vel is, de ahogy olvasom, eléggé megbonyolítja a dolgokat), tehát azt mindenképpen kellene venni, kérdés hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie a pc-nek, hogy digitálisan tudjon kommunikálni a DSP-vel, át tudja adni neki az adatfolyamot, mondjuk USB-n keresztül. Csak Windows, vagy Linux is jó oprendszernek? Egyáltalán lehetséges? Melyik DSP alkalmas erre, ami nem aranyárban van. Ugye a carpc beállításával egy csomó fícsör felesleges lesz a DSP-n, nekem csak az időkorrekcióra és az aktív váltóra lenne szükségem, BT, WIFI, és hasonlók tök feleslegesek.

    És, ha ez így működőképes, akkor még pár kérdés:
    - a telefonálás kihangosítása így még mindig nem megoldott, mondjuk egy BT modullal egy Raspberry PI ezt is tudja, kérdés még mindig, hogy csak Windows, vagy jó a Linux is, mert ha előbbi, akkor ez az opció kiesett. Vagy külső BT-s adapter Windows alá, ha jól látom, ezek nem drágák.
    - vajon az Foobar2000 remote Android app-ot mennyire kényelmetlen kezelni vezetés közben? Használom már régóta, és az biztos, hogy nem erre találták ki, ráadásul ha egy eszközt használ zenelejátszásra és navigációra az ember, akkor állandóan oda-vissza kell lépegetni a kettő között zeneváltásnál. Lehet, hogy inkább rendszeresíteni kellene egy 7"-os tabletet erre a célra, csak úgy a gyári fejegység magassága alatt, amivel csak a zenét kezelem - akkor viszont tök felesleges, hogy tudja a rendszer a zene háttérben játszását navizás közben.
    - rendszer indítás és leállítás. Biztos vannak rá jó módszerek, de mondjuk egy Windows-nak kell 15 másodperc még SSD-vel is a leállásra, meg be is tud ragadni, szóval ez a kérdés nem tiszta...

    És még biztos van egy csomó minden, amit nem fedtem le, de egyelőre eddig jutottam. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák