Új hozzászólás Aktív témák

  • konzumpro

    Topikgazda

    Mai 3510 tuning: SBS!
    Megjött Szófiából az SBS crema szelep, gyorsan ki is cseréltem a rugós-kerámia megoldást rá. Akkor jött a csalódás, instabil, ütemesen szuszogó rendszert sikerült kreálni, amiből szakaszosan távozott a víz. Átnéztem a központi egységet mindenhol, mi eresztheti a nyomást esetleg, de semmi, ez maga a szelep.

    Az SBS gépekben a crema szelep után szokott lenni még egy aroma szelep, aminek a tengelyét kivezetik az előlapra. Fogalmam sincs milyen felépítésű, mekkora erővel hat vissza.

    De miért ne használhatnánk egy plusz nyomásfokozó szelepet a rendszerben a kávépogácsa után? Akár még az SBS crema szelep előtt?

    Visszaraktam a gyári rugós-kerámiadugós nyomásfokozót ÉS erre az SBS szelepet, és kipróbáltam.

    Nagyon szépen lefőtt 18ml kávé max őrleményből, elég jó ízekkel, végre megint elkezdődött az ami legutóbb csak Xsmall-al sikerült, kávéházi stílusú, aromás, kerek ízek, hála a lassabb lefolyásnak és a nyomásfokozónak. Akár még presszóként is iható produktum, ami nem volt eddig jellemző a 3510-re.

    Szóval szegény ember SBS-e: SBS szelep, nem cserélve, rárakva a gyári kónuszos rugós szelepre.

    Még az öblítésre is jut ereje, nincsenek olyan gondok mint túlfeszített kónuszos rugóval, amit senkinek sem ajánlok mert visszafordíthatatlan és kezelhetetlen rendszert képez.

Új hozzászólás Aktív témák