Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz dethroner #3039 üzenetére

    Nem pont egyszerre (egy adagként) melegíti azt a vizet, a bojler acélcsöve adja át a hőt. Abban a csőspirálban mennyi víz ér el egyszerre, fogalmam sincs, de ez egy folyamat. Bemegy a hideg víz, kijön a meleg, mindig annyi, amit felhasznál a gép.

    Ilyen típusú bojlerek lényege épp az acélcsöves rendszer, így a víz nem érintkezik az alumíniummal, amit a régebbi bojlereknél az enyhén lúgos kémhatású meszes víz hihetetlen módon képes szétrohasztani, megtámadni. Itt már ilyen gond nincs.

    Tisztítási program nem tudom, hogyan megy a gépednél, azt látom, hogy a főzőegység az enyémmel azonos elven működő, illetve kivitelű.

    Ha ezt én elő akarom melegíteni, vagy főzés után öblíteni, ahhoz le kell nyomni 1-1 főzési ciklust, csak éppen őrlemény nélkül. Ha őrlemény helyett csak víz kerül az egységbe, annak el is kell onnan távozni valahová. Mármint annak a részének, amit nem nyom ki felül, hanem megállna a hengerben, ha nem gondoskodnának az elvezetéséről. Végül pedig felnyomná a dugattyú, hogy menjen ki onnan, a zaccfiók irányába.

    De ahogy jeleztem, nem ismerek minden gépet, hogy a tiéd pontosan mit művel.

Új hozzászólás Aktív témák