Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz mackosajt #138189 üzenetére

    Akkor már ketten vagyunk. :)

    Mondjuk tény, hogy a legnagyobb különbség a gagyi SATA3 és a gyorsabb SATA3 drive-ok között van. De ugyanígy durván hasítanak az NVMe-k is, csak nem olyan arcba ütős a difi, mint mondjuk egy SSD vs. HDD esetén. :)

    (#138190) Gyuri27: Oké, tegyük fel, hogy akarunk tuningolni.. Egy Z-s lap +15K, egy alap hűtő +5-10K, de a gyári csodák szintjét ennek a feléből is lehet hozni. (Ha nem akarunk tuningolni, akkor máris elveszett az AM4 árelőnye is.)
    Hát ez így egyáltalán nem igaz, hogy nem tudsz mit bele rakni, hiszen már ma is kapható bele i7-9700K és i9-9900K is, amik kapásból 8 maggal szállnak versenybe.
    Ami a 6 mag 6 szálat illeti, játéknál, és néhány háklisabb alkalmazásban simán jobbnak tartom, ha nincs HT, jobban lehet gazdálkodni az erőforrásokkal. :K A saját gépemen is konkrétan jobban fut a StarCraft2 HT nélkül, pedig kő kemény kettő darab szálat tud csak használni. De pl. a BF1, BF4 sem véletlenül nem használja a HT-s magokat a hatmagosomon...
    Szóval első hallásra rémesen hangzik, hogy "csak" 6 szál, 6 mag, de jópár alkalmazásban mégis inkább ezt választanám, mert az a 6 szál brutális erős, és a CCX-es és HT/SMT-s fejfájás sincs.

Új hozzászólás Aktív témák