Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz hackeeeee #92040 üzenetére

    No csak nem beizzította valaki az új drivert? Kár hogy a lapok töredéke fogja lemérni, legközelebb akkor találkozol vele, ha mérnek egy GTX 1070-et vagy Polarist ÉS nem mellé teszik a régi grafikont, hanem újra mérik a kártyákkal.
    Az a gáz hogy a felhasználó hosszabb távú támogatása, egyszerűen nem kifizetődő. Mert oké kijött anno az R9 290X még Titan ellen. 2013 októberében (azért hosszú szülés volt az is) és egy konkurens 2016-os játékban még szépen megy. Csak közben kijött egy csomó más cím, ahol pedig az ELSŐ tesztekben nem, viszont ott volt egy Maxwell ami, még jól ment ebben is abban is. Mi lett a best buy? A Maxwell most ugyanez a Maxwell már nem érdekel senkit, mert kijött a Pascal és a felső kategóriás kártyájuk megint elvert mindenkit. Már röppen is a "take my money", mindegy hogy közben a Hitman alatt a 390X (ami még mindig egy Hawaii XT új ruhában)elvert mindenkit 1080 és Fury X alatt.
    Egyébként azért, Pascal is fejlődött, nem csak beledobtak GPC-nként 512 ALU-t. Kigyúrták a HEVC en/dekódolást, bevetették pár hasznos eljárást VR-hez. Ha órajelben nem megy el eddig Polarisnak és Vegának szintén adott a 14 nm, csak AMD már 28 nm-en is a sűrűbb elrendezést részesítette a magasabb órajellel szemben. Megvan a szint amit még kell ugrani, csak AMD-nek sürgősen villantania kell valamit, ami várakozásra bírja azt a réteget amit most megcéloztak, mielőtt NV egyszerűen kidobjon egy 1060 Ti-t 1060-at. És lehetőleg nem fél év eltolódással reagánia 1080 és 1070-re sem, mert addigra akinek kellett az a szint és be volt sózva, megvette az NV kártyát.
    Fent pedig még csak az asztali piacot nézük, a mobilt teljesen letarolta Maxwell. Itt most kögtelező AMD-nek ELSŐKÉNT lépnie, elvileg P10 a legmagasabb kategória, ami még átvihető mobil szintre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák