Új hozzászólás Aktív témák

  • woodworm

    veterán

    Nem megyek bele egy táblázat komolyságának a vizsgálatába, amely szerint a lakások többségében lévő ~40"-os tévét 60-80 cm-ről kell nézni. Mert egyébként a kockák körberöhögik.
    Elmondanám, hogy az emberek 90%-a (lehet alábecsültem) a pénztárcája szerint vesz tévét és a lakása és a bútorai által adott kompromisszum szerinti távolságból nézi. Ha ez 42"-os FHD és 4m távolságot jelent, akkor ez van.

    Valaki vagy valakik egyszer készítettek egy összehasonlító táblázatot, hogy milyen távolságról látszódnak még különböző képátlójú és felbontású eszközök pixelei, milyen távolságról látszik ugyanolyan látószögben az adott méret, mint a mozivásznon és azóta minden kocka ezen lovagol. Aki házimozizni akar, az dedikáljon egy helységet neki és rendezze be, nézze ott. De összevetni ezt egy hétköznapi háztartás lehetőségeivel, butaság.

    Az mHD kb. a csúcsidős netflix HD minőséget hozza, utóbbi sokszor rosszabb is tud lenni, nincs abban semmi szégyelni való, ha valaki inkább ezt vinné, mint az sd felbontást. Az ncore pedig az ncore, ha rendet kell vágni a releasek között, akkor biztos áldozatul esik olyan is, amit a felhasználók egy része keresne.

Új hozzászólás Aktív témák