Új hozzászólás Aktív témák

  • Cray Tyler

    senior tag

    válasz cyberkind #16976 üzenetére

    Ez van amikor üzleti döntés nyomán jelenik meg valami, és nem akkor, amikor az alkotók szerint készen van.

    Nem kellett volna pl. induláskor 4. generációs konzol port. Ez nyilván üzletileg elfogadhatatlan, mert az is pénz, még ha szar is lesz. A 4th gen konzol portok sziszifuszi debuggolása helyett lehetett volna a kapacitásokat a tartalomra fordítani.

    De hát az üzlet az üzlet. A CDPR volt az egyik olyan cég, aki még nyomta a "when its done" szöveget, és állami támogatással a háta mögött ezt meg is tehette. Én örültem ennek, bíztam benne, hogy az a pénz és a hozzáállás lehetővé teszi egy kész game kiadását. Hogy ne kelljen rohanni. Ez pár éve volt. Most meg azt olvasom mindenhol, hogy befektetők így meg úgy. Nem értem feltétlen, hogy hirtelen honnan lettek ekkora befolyással a befektetők a cégre (utána kéne olvasnom).

    Én 30 éve vagyok gamer, láttam sok nagy stúdiót szétrohadni (nem csak az EA által), és ezen esetek jelentős százalékában akkor kezdődtek a bajok, amikor ambíciózus fejlesztésbe fognak egy önerőből elért komoly siker UTÁN, és ehhez tőkét vonnak be.

    Nekem a CDPR is ennyivót, beállt a sorba. A CP2077 zseniális, többszáz órát fogok vele játszani, de a következő címüket már fenntartásokkal fogom kezelni. Maradt a Paradox meg a Firaxis, akikben még bízok.

Új hozzászólás Aktív témák