Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
Megírtam nekik, mert elegem van...
Tisztelt Cím!
várható-e a nagyon közeli jövőben egy HASZNÁLHATÓ végleges Firmware ehhez a nas-hoz, vagy tudnak adni egy használható, hasonló paraméterekkel rendelkező terméket?
Sorozatos hibákba futok bele, amit egyik firmware sem javít, és sokszor fél nap elmegy a javításokkal.Lásd korábbi bejegyzésem: 823969 eset
Tegnap a kb 1 hónappal ezelőtti Firmware frissítésig működött a NAS, aránylag jól, ez az DLINK_DNS320L.1.02b03(3.07.0124.2013)(BETA)(0207101503).2013)(beta) firmware volt
Ismét előjött a hiba, miszerint az AFP megosztáshoz feltétlenül szükséges .AppleDB rejtett mappában lévő CNID DB megsérült, újra kell építeni. Ekkor egy megoldás van, be kell lépni webes felületen, és a file explorerből törölni, majd újraépíti a NAS
Igen ám, de ebben a FW-ben frissítették a file explorert, és már nem hozza fel a rejtett .AppleDB mappát, így nem tudtam helyreállítani azt. Többszöri próbálkozás után visszafrissítettem az 1.00b08 FW-re, ami után a file explorer már mutatta a mappát, töröltem, majd újra is indult a szolgáltatás, és hozzá tudok férni az adataimhozAzonban most van az 1.00b08 Firmware ami használhatatlan webes admin felületet eredményez Chrome és Safari esetén mert belépés után bármely ikonra vagy gombra kattintok, nem lép tovább (OSX 10.7.5), csak Firefoxon működik, de a p2p kliens ezel sem működik helyesen. A Time machine backup irtózatosan lassú sok apró file esetén, 100MB-ot 15 percig ment néha, miközben a file transzfer 20MB/sec körül van
A scheduled start/stop nem működik, csak leáll, de nem indul el magátólVan az DLINK_DNS320L.1.02b01(3.12.1114.2012)(BETA)(1126160008)(1127161708).2012)(beta) ami még rosszabb volt
És van az DLINK_DNS320L.1.02b03(3.07.0124.2013)(BETA)(0207101503).2013)(beta) aminél a start-stop javult, a time machine lassú, de jobb mint volt, viszont ha megsérül az AFP szolgáltatás, nem lehet javítani.Mindhárom firmware azonos hibákat is tartalmaz, amit nem javítottak: időnként ha többször újraindítom, mert a hiba javítás miatt szolgáltatásokat kapcsolgatok ki/be, akkor egyszercsak nem hajlandó felhozni a RAID kötetet, a file explorer egy megosztást sem hoz fel, nem lehet fileokat tallózni, nincs volume és hdd infó, és nem tudok belépni, mert beragad egy user, ilyenkor várni kell kb 5-10 percet mire az időlimit lejár.
A fentiek miatt az adataim biztonságát érintően aggályaim vannak sajnos.
Várom mielőbbi válaszukat, vagy csere terméket, ami működik is! A terméken csak a gyári firmwarek vannak fent, nincs hackelve, nincs 3rd party szolgáltatás rajta, és házi irodai célokat látna el, több százezer dokumentum van rajta, 3 MAC backupja, és 2 mobileszközről használjuk még
Tisztelettel
...............Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
addikt
-
biker
nagyúr
Ok, csak hát árban... Melyik tipus?
Amúgy betetted a régi raid tombot a synologyba es kesz? Nem serult a tomb?[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
addikt
Nem, természetesen adatmentés majd visszamásolás volt, de ég és föld. Bármelyik típus, az oprendszer a DSM 4.2 ugyanaz, csak az erőforrások (CPU/ram/diszkek) mások. Egy két lemezes pl. a DS212j ami most kapható, én egy használt DS209-est vettem, ami kb. ugyanezt tudja.
És 70MB olvasás 50MB írás, ilyent a DNS-320-tól nem látsz"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Elkélne egy kis segítség. 302L-es nasom van és androidos telefonról helyi hálózaton szeretném elérni a tartalmakat, de nem tudom hogyan kellene megtenni. A könyvtárszerkezet megjelenik viszont a Volume_1 könyvtárba már nem enged be a következő üzenettel:
Login failure.
This may be caused by: This account has no premisssionsTudnátok segíteni benne, hogy állítsam be? Viszont lenne még tablet is amivel ugyanígy el szeretném érni. Ezt egyesével kell megtenni minden eszköznél? Érdekes mert van egy htpc-m és azzal nem volt semmi teendőm egyből tudta használni.
-
bozsozso
őstag
válasz bladegery #2408 üzenetére
Én is es file explorer-el próbáltam. Ott néztem egyedül az asztali pc-m van beállítva. Lehet azt kellene törölni? Azt is csak azért állítottam be mivel itt javasolták, hogy ha piros X-el van jelölve a meghajtó meg kell adni és így automatikusan csatlakozik a hálózati meghajtóhoz. Bár nem csatlakozik így sem. Az a baj, hogy az nagol tudásom finoman szólva is hiányos.
szerk.: ezért is próbáltam volna magyar felhasználói kézikönyvet kérni a dlink-től, de sajnos sikertelenül
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
sziasztok,
szemezek egy D-Link DNS-320L tipusu NAS készülékkel, de kérdéses számomra a következő:
2.5 inch méretű HDD fogadására is képes ez vajon? Van két elfekvő notebook vinyom és első körben azokat használnám NAS célra...───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
bounty123
őstag
Nem árt valamivel megtámasztani. Vagy beszerzel hozzá való beépítőt (ami elég spéci, mivel teljesen a szélére kell erősíteni a hdd-t), vagy fabrikálsz magadnak. Én ez utóbbit követtem el, fúrtam pár plusz lyukat egy fém beépítőkeretre. Előtte egy hungarocellszerű csomagolóanyagból volt kifaragva támasz, az is egész jól szuperált.
-
Parson
addikt
válasz bladegery #2415 üzenetére
Akkor ezek szerint érdemesebb az újban gondolkodni...
Egy haver közben azt mondja, hogy nála a default bitTorrent nem működött tökéletesen (bug-os) és nem jelezte vissza a torrent szervernek a feltöltést... inenntől kérdés, hogy egy ismert firmware van hozzá, vagy készült netán már frissités, vagy marad a pluszban buheráló megoldás...?───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
pentium4
senior tag
válasz bladegery #2415 üzenetére
és sebesség ügyileg mit bir, továbbá egyesek itt a topicba nem irnak valami jókat róla, a dlink meg baszik rá, és az ilyen hibák engem is idegesitenének!
nekem ezt ajánlották: [link]
igaz hogy drágább de minőségibb is ami hosszutávon megtérül, ellenben a dlinkel aztán meg a fenének se tudod majd eladni!P4
-
Parson
addikt
válasz pentium4 #2420 üzenetére
Nem vágom, hol találtál 43e-ért DS212J-t (talán ha linkelnéd, akkor lenne jogos), de a pontosság kedvéért már itt is olcsóbb a DS213 (84e)
Nem az SD olvasó szir szar miatt hasznos, hanem az usb 3.0 miatt, amivel hosszútávon sokkal jobban jársz mint az usb 2.0-val. Ráadásul nem csak ebben jobb.
Persze tény, hogy nem olcsó, és lehet, hogy én sem tudom megengedni magamnak, lévén nekem kapásból 2-re lenne szükségem...
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
-
-
cSuwwi
aktív tag
ha minőségi alkatrészekből építesz egy htpc-t vagy nast ahogy tetszik, árban a kettő közé jössz ki, de sokkal több kakaó lesz benne, és fejleszthető is, ami egy készen vásárolt nasról nem mondható el.
még a fogyasztása sem lesz eget verő, passzív hűtéssel egy 1.5GHz körüli x86-os proci (még csak nem is arm), mondjuk vmi régi cerka, 2 winyóval, kis táppal, még a szoftveres raid se szentségtörés, mondjuk az tény, hogy a linuxhoz kell érteni valamennyire, fogyaszt mondjuk talán 50W-ot (se), teljesen csendes, bevágod vhova, örökké menni fog
ha most kéne nast vennem, már nem vennék dns320-at, hanem a fenti megoldást követném (készen nem vennék, összeraknám).
szoftveres raiddel akár még raspberry pi-re is lehet nast építeni, az tényleg nem fog semmit fogyasztani. csak az usb-s winyócsatolással lassú lesz. de van olyan "minipc" amin van 2 sata, akkor tökéletes erre
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz [Misel] #2427 üzenetére
Hm... ennek jelenleg nem sok értelmét látom a D-Link DNS-320L kiváltására... állandóan futó NAS-ként sokkal kompaktabb megoldás a D-Link és ha elég a D-Link szolgáltatása, akkor felesleges tovább bonyolítani a témát.
Az már egy más kérdés, hogy HTPC konkrétan mediafogyasztásra (tehát nem csak és kizárólag tárolásra) már hasznosabb lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz bladegery #2429 üzenetére
Ha ez a transmission vagy mi működik, akkor valszeg a DNS-320L marad... 2x 26e még mindig 52, és vinyók akkor még nincsenek is benne...
Max talán annyi kérdés maradt, hogy a távoli eklérés mennyire felhasználóbarát...?
[ Szerkesztve ]
-
[Misel]
tag
Igazából ennek a verziónak van értelme szerintem, szemben a horrorárú nagyobb nasokkal; meg a Microservernek, csak az most nagyon drága sajnos. Az összerakós móka nagyjából annyiba kerül diskekkel, mint egy "gyári nas" anélkül...én azért ezen elgondolkodnék. De ha valaki nem tud/képes/akar foglalkozni a géppel pár napot mí felkonfigolja, akkor vegyen synology-t és kész.
[ Szerkesztve ]
"Ipari szörnyeteghangdaganatok lepték el a lüktető, eleven, nedvzöld csodahippirétet."
-
cSuwwi
aktív tag
Lehet spórolni gépépítésnél is, ha nem htpc-nek kell, hanem elsősorban nasnak, akkor memória helyett nagyobb winyót kell venni.
Gépháznak jó valami régi is, vagy akár egy kartondobozba is bele lehet rakni, ha nincs szem előtt.
Van komplett alaplap, integrált procival/videókarival bagóért, kell 1 kis táp, 2 winyó, és csoki.
A dns320 mondjuk 25k, ennyiből kihozok egy ilyen gépet is (háza lehet nem lesz, de akkor is sokkal több kakaó van benne).
De az örök kérdés, hogy kinek mire kell. Ha csak nasnak, és nem zavarja a gyenge teljesítmény, és a berhelés, akkor jó a DNS320. De pl. torrentre már érdemes összedobni, mert azon kívül hogy a memória bővíthető (128 mega van az alap DNS320-ban), linuxra felpattint az ember egy rtorrentet, rá valami webes guit, pl. rutorrentet (ami kvázi úgy néz ki mint az utorrent), távolról is eléri, arról nem is beszélve, hogy az rtorrent erőforrás kímélő, ennyi rammal több száz torrentet is elvisz, amire a dns320 sose lesz képes normálisan, még transmissionnel se. Nem véletlenül van komolyabb seedszervereken is rtorrent (pl. seed.st gépei)[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Hello,
ez az emlitett 'komplett alaplap' mezei PC-s alaplap? Ergo egy régi (pl P3-as) PC-t is át lehetne konfigolni NAS-sá (Spec 2 db P3-as is van elfekvőben...)? Igaz az már más kérdés, hogy mennyit fogyaszt... azzal kellene csak kezdeni vmit ezesetben...
[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
aktív tag
Miért ne lehetne.
Csak a p3-as lapon nem hiszem hogy lenne sata. Pata-s winyóból meg nincsenek ilyen nagyok.
Integrált videó ha van rajtuk az jó, ha nincs akkor kell vmi videokari, mert a nélkül nem indulnak el, jó valami hulladék pci-os is, csak képet adjon a konfiguráláshoz.
Az alaplapok fogyasztása nem sok, valami kis procit beleraksz, ramot amennyi akad. Teljesítmény mérővel ki lehet mérni, de sztem egy 80-as táppal is lazán elmegy. Persze rátehetsz egy hulladék 300-as codegent is ha az akad, nem fogyaszt többet, mert többre képes a táp. De felesleges felülméretezni.
Linux elmegy bármin, ha csak torrentre kell, akkor még a raidet se kell erőltetni.[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Hm... elgondolkodtató lehetőség... tökéletesen müködik, hetente 1-2x fut is...
Az elsőrendű szempont a kevés fogyasztás a folyamatos üzem mellett... meglesem este a tápot...
Szintén elsőrendű, de második szempont a nagy tárhely... SATA valóban nincs rajta (Asus CUSL2-C alaplap) emlékeim szerint - esetleg vmi átalakitó PATA-SATA közé létezik?
Másodrendű szempont, hogy kis helyen elférjen, ez jelen esetben bukó, de hát vmit vmiért...A software meg külön téma...
[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
aktív tag
Van pata-sata átalakító, de nemcsak a tápcsati más, hanem az adatkábel is. Viszont a pata-nál ismert master/slave nincs satanál, erre nem tudom van-e megoldás, utána kell nézni.
Helyhiány is megoldható, át kell rakni más házba, vagy dobozba. Passzív hűtés kell rá, akkor csak a táp ventije az egyetlen mozgó alkatrész, de van passzív táp is, akkor csak a winyóknak lesz hangja. -
Parson
addikt
Ez a passzív hűtés nagyon állat lenne, mert sajna már igencsak csapágyas a ventillátor (aszem a videókarin) vés nem kicsit lenne zavaró alvás közben azt hallgatni...
PATA-SATA kérdés max megoldódik azzal, hogy csak a meglévő vinyók lesznek használva benne további bővítés nélkül... ez kb 1 TB-ot jelent, ami azért jobb mint a semmi...───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
anarchoid
csendes tag
Volna egy kerdesem, olvasgattam ezt a forumot , jo tartalmas olvasnivalo, szerintetek megeri szivozni egy dlink 320-325 -el ? vagy meg se alljak es vegyek egy QNAP -ot ? (ami ugye nem a d-link ar/minoseg kategoriaja ) ?
egy QNAP TS-212 -el szemezek, de egy dlink joval olcsobb lenne
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
-
[Misel]
tag
Aztán van ilyen is: Milyen sata vezérlő kártyát vegyek?!
"Ipari szörnyeteghangdaganatok lepték el a lüktető, eleven, nedvzöld csodahippirétet."
-
bounty123
őstag
válasz anarchoid #2438 üzenetére
Ez teljesen az igényeidtől függ. Az enyémet pl. tökéletesen kielégíti a dns-320 egy noti vinyóval - szinte alig fogyaszt (egy htpc-nek is a töredékét), szépen leszed minden torrentet a transmission mire hazaérek, és a minidlna-val közvetlenül róla meg is lehet nézni az anyagokat a tv-n. Előtte mindezt a tp-link 1043-as routerrel próbáltam megoldani, de az kevés volt hozzá hardverben.
Ha orrba-szájba másolgatni akarsz róla/rá, vagy egyszerre 50 torrentet futtatni, akkor jó eséllyel kevés lesz. -
-
FearLess88
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogyan tudnék 10-nél is több torrentet futtatni a 320-as nas-on
Májkí
-
bladegery
senior tag
válasz FearLess88 #2446 üzenetére
Az alap torrent kliensel aktívan nem. Transmission telepítéséve után szerintem akármennyit fogsz tudni.
gergely-szabo.com
-
FearLess88
csendes tag
Le van írva a telepítése ennek a programnak? Meg a nast mennyiben befolyásolja?
Lassulhat rajta valami? föleg torrentre használom meg tv-n nézem a filmeket..Májkí
-
Barnee90
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Elgondolkodtam egy ilyen NAS meghajtó beszerzésén. A meghajtót FTP szervernek használnám egy kisebb legális letöltő oldalhoz. A cél az lenne, hogy a fájlokat a meghajtóról linkelném be az oldalra.
A fájlok átlag mérete 20 Mb körül mozog.
80/25 Mbps-es netem van, 8/4 Mbps a garantált. Nem szokott probléma lenni vele.Mi a véleményetek erről?? Mennyire hangzik őrült ötletnek?
-
cSuwwi
aktív tag
válasz Barnee90 #2449 üzenetére
80/25 a diginek van, annyival fog is menni.
ha nem zavar, hogy elviszi az upload sebességedet, akkor csinálhatod ha akarod
csak ugye ehhez meg kell venned a nast, bele winyót, ami pénz
ha tényleg csak erre kell (ftp szervernek) pár (tíz) giga erejéig, lehet hogy jobban járnál egy tárhely bérléssel valami szerveren. sokkal gyorsabb lesz (min. 100mbit), nem növeli a villanyszámlád (nem mintha az a ~30W olyan sok lenne amit fogyaszt), nem kell állandóan járatni, nem veszi el a sávszélességed, stb...
a nas árából 2 évet bárhol ki tudsz fizetni, addig fog menni a siteod?
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs