Új hozzászólás Aktív témák
-
gregg71
csendes tag
válasz gregg71 #2897 üzenetére
Itt megtaláltam egy klassz leírást, és a fájlok elérését. A gondom jelenleg a következő:
Ezekkel az elérési utakkal valami nem stimmel, vagy nálam valami nem ok:
opt/bin/ipkg install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
opt/bin/ipkg install ffmpegthumbnailer_2.0.6-2_arm.ipk
opt/bin/ipkg install minidlna.ipkA három .ipk fájlt kimásoltam a volume_1 gyökérben.
Nálam a következő az elérési útvonal: ffp/opt/optware/bin
Akárhogy variálom, ezt kapom a pofámba:
"ipkg: ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk: No such file or directory
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 4.
Collected errors:
Cannot find package ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk.
Check the spelling or perhaps run 'ipkg update'
"
Hogyan és mit adjak meg, hogy felmenjen ez a három csomag? Köszönet![ Szerkesztve ]
-
wgaborw
tag
válasz sicla77 #2900 üzenetére
Ezt a három mappát az UPnP szolgáltatás hozza létre, és az kategorizálja ide a médiatartalmakat... Szóval a TV-den nem fogod látni a NAS eredeti filerendszerét... csak ez alatt...
Ha rendben működik minden, akkor a VIDEO mappában lesz még ilyen, hogy Folders meg All Videos, majd utána fogod látni a NAS filerendszerét (Volume_1, majd utána P2P majd utána Complete majd a filmek pl...
G.
-
gregg71
csendes tag
válasz gregg71 #2908 üzenetére
Szépen alakulnak a dolgok minidlna ügyben: képeket tudom nézni, filmek hasítanak, mkv is, felirat is, könyvjelző is működik.
Egy gondom van, ha a zene könyvtárat is beállítom (nálam: media_dir=A,/mnt/HD/HD_a2/MUSIC), akkor sehol nem lát semmit, azt mondja, hogy üresek a mappák, mindhárom; videó, kép, audió. Ha ezt a zenei elérést elhagyom, akkor működik a másik kettő. Ennek mi lehet az oka?Más, db_dir=/var/cache/minidlna - ezt érdemes beállítani, ha igen, jó ez az elérés? Valaki régebben írta, hogy minden indításnál újra építi az adatbázist. Ezzel lehetne ezt kikerülni, vagy mire való?
Néha előfordul, hogy a webes felületen újra be akar léptetni az általam beállított 60 perc lejárta előtt, és ilyenkor ráadásul be sem enged. Aztán előbb-utóbb igen. Ezzel találkozott már valaki?
Amúgy már elégedett vagyok, csak egy-két apróság hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
gregg71
csendes tag
Sajnos még elég sok nyitott kérdésem lesz, íme a következő:
Androidos táblagépen mit érdemes használni a mydlink Access-NAS helyett, ha az ember távolról szeretne avi formátumú videót is nézni? Az mp4-et és az mkv-t támogatja, az avi-t nem. Röhej.
Az ES3-at használom ideiglenesen ftp-n keresztül, de így a tekerés nem igazán megoldott, meg a távoli ftp elérést sem tudtam még belőni(ezzel még nem zaklattalak benneteket, még szívok vele kicsit ).
[ Szerkesztve ]
-
gregg71
csendes tag
-
MGa73
tag
Sziasztok!
DNS 320L-em van. Az USB porton keresztül tud nyomtató megosztást és ugyanerre a portra (nyilván nem egyszerre) csatlakoztatható külső HDD is. (Jelen esetben egy WD Element 1.5TB NTFS partíció).
Ez utóbbival kapcsolatban szeretnék kérdezni: Megtudja-e osztani a NAS a hálózaton a külső winchester tartalmát ezen az USB porton keresztül vagy ezen keresztül kizárólag csak másolni tud a belső tárhelyre?
Vagy önmagában már az NTFS partició is kizáró tényező, hogy lássa a NAS a külső wichestert?
Azért fontos ez, mert egyrészt nem akarom megbontani a WD element házát (belül sata-s HDD lapul) másrészt ha beleteszem rögtön formázni akarja és egyelőre nem tudom hova lementeni a tartalmát.Mindenképp egyszerűbb lenne ha a külsős USB HDD kezelése megoldható lenne.
A válaszokat előre köszönöm!
-
[Misel]
tag
Természetesen, sőt, ha jól emlékszem, alapból meg is osztja.
Weben: Management -> Account Management -> Network Sares menüpont. Nekem a külsőn ext partíciók vannak, nem tudom, hogy NTFS-el is megy-e."Ipari szörnyeteghangdaganatok lepték el a lüktető, eleven, nedvzöld csodahippirétet."
-
MGa73
tag
válasz gregg71 #2914 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Nem kell, hogy DLNA-n menjen a média! Egy távoli WDTV Liveról akarom elérni és így sikerült is. Sajnos a 3D-s filmek szaggatnak. Rögtön azzal próbáltam ki. Kérdés ha ráfordítok egy csomó időt és lementem a 1,5TB-os HDD-ről az anyagot és szétbontom a házát, majd beteszem a Dlink-be, formázom és visszamásolom a fájlokat akkor gyorsabb lesz-e?
Ü
-
MGa73
tag
Még egy kérdés. Végig küszködtem a transmisson telepítést. Elsőre el is tudtam érni a webes gui-t. De a letöltés nem ment vele. A torrent fájlt ki tudtam választani, de nem töltötte. Peddig seedelték többen. Aztán egyszer megszakadt a kapcsolat. Újraindítottam a nas-t de utána már nem tudtam elénri a transmissont. Mi lehet a hiba és a megoldás?
-
MGa73
tag
válasz gregg71 #2918 üzenetére
Nekem az zavaró a gyári kilensben, hogy nem látom kb. meddig tart a letöltés (várható időtartam) és azt sem, hogy összesen illetve torrentenként mennyit töltött vissza.
A másik amit észrevettem, hogy attól, hogy a kliens fut a power saving beállításnak megfelelően elaltatja a HDD-t és így a visszatöltés is megáll. Erre mi a megoldás? Vagy be kell állítani, hogy sohase tegye standbyba a HDD-t? Azért az elég dúrva lenn. -
tronico
csendes tag
Sziasztok.
Hétfő óta én is boldog? (majd kiderül, remélem igen) tulajdonosa vagyok egy ilyen 320-asnak. Első két alkalommal ugyan áramtalanítás után "eldobta" a beállított fix ip-t és visszaállt alapra. Azóta szerencsére nem tapasztaltam ilyet (mondjuk közben sikerült elvileg egy firmware frissítés is). Tapasztalt már v.ki hasonlót?
Amúgy ez egy érdekes öszvér darab. A 320L házában van egy "sima" 320-as, 1.00-ás fw-el. Ha jól sejtem akkor ez fog rev B néven futni mostanában. Egyelőre még csak itt találtam rá utalást (bár nem sokat kerestem). Ha valakinek van már ilyen, akkor szívesen venném a tapasztalatokat, mert ha gondok vannak vele, akkor inkább megy vissza 8 napon belül a feladónak. -
tronico
csendes tag
-
MGa73
tag
Sziasztok!
Nagy nehezen sikerült működésre bírnom a transmissiont. Van-e ara lehetőség, hogy egy tömörített fájlokból álló letöltést automatikusan kicsomagoljon a NAS? Ez a kérdés a beépített torrent alkalmazásra is kérdés. A számítógépről indítva a kicsomagolást hálózaton keresztül nekem borzasztóan lassú. 800MB 24 perc.
Ü -
MGa73
tag
Nincs nagy "élet" ezen a fórumon. Már megoldottam, sikerült feltelepítenem az unrar-t az eszközre. Újabb kérdéskör Mediatomb. Erről tud valaki? Telepítette már? Működik és hogyan működik?
-
MGa73
tag
válasz gregg71 #2927 üzenetére
Szia!
Értelemszerűen csak akkor tudod megcsinálni ha a fun_plug 0.7 telepítve van. Ftp-n vagy nfs-en keresztül bemásolod az unrar csomagot a /ffp/home/root könyvtárba.
Megnyitod a parancssort majd telnettel belépsz a NAS-ba, természetesen root jelszóval és kiadod a funpkg -i unrar csomag parancsot. Ekkor szépen feltelepíti neked és utána unrar x-el tudod kicsomagolni a több fájlból álló letöltött rar-t.A mediatombot azért körözöm, mert olyan megoldást keresek, hogy a LAN hálózaton kívüli PC-ről el lehessen érni a NAS-on lévő média tartalmat. Nem letölteni, hanem streamelni.
Ü
-
gregg71
csendes tag
Köszi az infót, a linux nem áll közel hozzám.
Funplug 0.7-em van, a csomag telepítésével talán nem lesz gondom a leírásod alapján. Néhány hozzászólással ezelőtt írtál automatikus kicsomagolásról is. Ez mit jelent?Androidra van ez pl. streamre, ami majdnem jó is lenne(avi-t nem kezel, könyvtár struktúrát nem ismer), de a pc-s megoldást nem ismerem sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
gregg71
csendes tag
válasz gregg71 #2929 üzenetére
Sajnos gondom akadt az unrar telepítéssel is.
Ezt mondja: Skipping unrar-3.7.8-1: Invalid package filename
Ezt a verziót találtam a neten, bemásoltam a megadott mappába, és telepíteni próbáltam (funpkg -i unrar-3.7.8-1.tgz). A könyvtárban állva sem tetszik neki. Mit rontok el?[ Szerkesztve ]
-
MGa73
tag
válasz gregg71 #2930 üzenetére
Szia!
Automatikus kicsomagolást csak kérdeztem, hogy hogyan kell, lehet-e? Senki sem válaszolt. Megtaláltam a az unrar telepítés lehetőségét. Ez is jobb mintha PC-ról csomagolom kia távoli dráiveon-
Nekem sem sikerült azt telepítenem. Tapasztalatom szerint csak txz kiterjesztésű állományt fogad el. unrar arm txz ezt írd a keresőbe. -
bounty123
őstag
válasz gregg71 #2932 üzenetére
Én még régebben kipróbáltam az automatikus unrart transmissionnel, igaz nem a nas-on, hanem routeren, de valószínű működne ugyanúgy. Nem használom, mert mostanában már eleve nem divat berarolni a torrenteket, meg nem is működött mindig, csak a .rar kiterjesztéssel kezdődőeknél, és nem volt kedvem bütykörészni, annyit nem ért az egész. Lényege, hogy a transmission meg tud hívni a torrentek befejezésekor egy scriptet (script_torrent_done_filename), annak átadja paraméterben a fájl helyét és nevét, így ki lehet vele bontani.
úgy rémlik ezt a scriptet használtam hozzá:
https://forum.transmissionbt.com/viewtopic.php?t=10364[ Szerkesztve ]
-
MGa73
tag
Még mindig érdekelne a streaming téma ha van valakinek ötlete. LAN hálózaton kívüli gépen média tartalom megjelenítése. MediaTomb feltelepül, de folytonosan hiányol fájlokat. Ha azt is felteszem mindig újabbakat amit úgy kell összevadászni.
Nincs meg valakinek egyben? Vagy alternatív megoldás?Vagy van-e erra lehetőség, hogy távolról (szintén a LAN hálózaton kívűlről) mint NFS legyen elérhető a DNS 320L-ben lévő HD vagy HD-k?
[ Szerkesztve ]
-
MGa73
tag
Szia!
Említetted a miniDLNA-t. Miért éri ezt meg feltetenni. A "gyári" UPnP AV servertől mit tud ez többet és jobbat?
-
sicla77
csendes tag
válasz gregg71 #2937 üzenetére
Nekem még mindig ugyanaz a problémám
a tv-n nem látok semmi mást csak a 3 üres mappát
valamint próbálok regisztrálni a mydlink-re de nem tudok már többször végigfutattam a telepítést de semmi eredménye
kezdek becsavarodni
valamint frissíteni sem tudom a FW-t se kábelen se wifin keresztül -
gregg71
csendes tag
válasz sicla77 #2938 üzenetére
A három üres mappának sok oka lehet, ezt most így nem tudom.
A mydlink regisztrálással én is sokat szívtam, abban lehet, hogy tudok segíteni. Az elején látod az eszközt, ki tudod választani? Hibaüzenettel fagy le a 2. lépés tájékán? Ha igen, akkor fontos, hogy ddns beállításnál végezd el az email tesztet. Ha ezt nem teszed, behal. Legalábbis nálam így történt.
A gyári CD-ről tedd fel, ne netes install-al! -
wgaborw
tag
válasz sicla77 #2941 üzenetére
Nekem Samsung UE40ES6560-as tv-m van és DNS-325-tel nagyon sokáig semmi nem látszott, majd az egyik fw frissítés után megjelent az a 3 mappa, majd a legutóbbi frissítéssel már a mappáknak tartalma is lett...
Próbáld ki, hogy pl egy másik upnp klienssel megnézed, hogy az mit lát a nas-on... Mert ha az meg lát mást is, akkor a NAS-TC kombináció nem szereti egymást...
G.
-
wgaborw
tag
válasz sicla77 #2943 üzenetére
Én pl okostelonra (android) feltettem a bubbleupnp nevű programot, így akár azt is meg tudom csinálni, hogy a telefonommal betallózom az upnp szerveren található videót (ami a nas-om) és azt játszom le egy remote megjelenítőn (ami a tv-m)....
Te a progiban jól látszik a hálózat összes upnp szervere, és hogy melyik mit tartalmaz....
Frissíteni meg web-es felületen keresztül lehet a NAS-t, nekem eddig egyik frissítésével sem volt gondom...
Milyen eszköz milyen HW és milyen FW verzió jelenleg?
G.
-
MGa73
tag
válasz gregg71 #2947 üzenetére
Szia!
Igazatok van, hogy mostanság nem gyakori a rar állományok tömkelegét tartalmazó torrent...de sajnos előfordul...és ilyenkor a kicsomagolás PC-n keresztül gyötrelmes.
A NAS-on futatott unrar nem automatikus. Ha szükség van rá akkor az unrar x rarállománynév.rar-ral lehet kicsomaglni.
A NAS-on gyorsan fut.
Új hozzászólás Aktív témák
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs