Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Androidos telefonról szeretném elérni a 320L-es NAS-t. Telefon látja is fájlkezelőben, de nem tudok belépni a könyvtárakba. Mit kellene a NAS-on beállítani, hogy beengedje a telefont?
-
agyhalal
aktív tag
válasz bozsozso #2603 üzenetére
Szia!
Én is ezzel vagyok meglőve. Solid Explorert használom és a NAS-t hozzáadtam SMB-ként az IP-jét megadva, illetve FTP-ként a dyndns-sel is. Ha mindkét eszköz ugyanarra a hálózatra csatlakozik, akkor természetesen elérem a NAS tartalmát, de kívülről már több mappához nem férek hozzá a telefonnal.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
gari24
tag
Hali
A segítségetehet szeretném kérni
Szeretnék itthonra egy NASt és ezt a típust néztem ki .
Az alábbi feladatokat kéne ellátni fájlmegosztás 4 gép között , max 2-3 felhasználó csatlakozna rá egyszerre.Továbbá tudjon valamilyen szintű ftp.t hogy az irodában kész dolgokat webes felületen kersztül egyből otthonra tudja menteni , ill az otthoni anyagokat az irodában is megtudjam nyitni.
Azt olvastam hogy tud bittorrentet is ... az pontosan h működik ?? -
Sword
őstag
Olcsó hús, híg lé...
Torrent:
x db-ot enged letölteni, a többinél hiába nyomkodod.. Ha egyszer egy torrentet leállítottál, iszonyat trükközéssel lehet újra elindítani. Semmi féle customizálás nem lehetséges. Ezt ennyivel töltöd, azt annyival, de amit beállítasz, azt sem csinálja meg...
Pl.: Total UL Speed : 616.1 (KBps) !!!! Ez a mostani állapot. 100-ra van beállítva.
Azt hiszem nem tudok egyetlen egy pontját sem mondani, ami megbízhatóan, stabilan működik. Talán az ftp.
De ki kell kapcsolni, ha normálisan akarsz más módon megosztani... olvass vissza, sok sz@r kiderült róla, mióta megvettem (kb. egy hónap).
Én még egyszer nem venném meg.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
aldebaran
őstag
Ezzel annyiban értek egyet, hogy aki torrentezésre veszi, az inkább felejtse el.
Nekem hibátlanul működik a fájlmegosztás, az ftp, a streaming A200-as hálózati lejátszóval. Amire én használom, tökéletes 2x3TB-os Raid0-val.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Sword
őstag
válasz aldebaran #2612 üzenetére
Még egy nyamvadt usb-ről hdd-re másolás sem működik eszközön belül vele (nem az usb backup, hw gombos, az működik), körbemegy a hálózaton és a pc-men is (kivéve, ha valahogy feltornászod rá a custom cuccokat, root, mc stb.).
Akkor ne vegye meg, ha csak be szeretné tenni, hogy menjen.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
bounty123
őstag
válasz aldebaran #2612 üzenetére
"Ezzel annyiban értek egyet, hogy aki torrentezésre veszi, az inkább felejtse el."
Ezt én így nem mondanám, vagy úgy módosítanám, ha nem akar/tud kicsit tuningolni, bütykölni rajta. Ugyanis egy transmissionnel már elég korrektül el lehet torrentezni is vele. Én főleg erre használom: amíg dolgozom otthon szépen letöltögeti a sorozatokat, filmeket, amik hazaérve rögtön megnézhetők közvetlenül a nas-ról. Nagyon elégedett vagyok vele.
-
[Misel]
tag
válasz bounty123 #2616 üzenetére
alátámasztom, ugyanerre használom én is, írtam scriptet, ami automatice letölti,amik kellenek, felirattal együtt. +egy webes monitoring is került: fel/le sebesség, hdd használtság, load, cpu%, memória, hőmérséklet (módosított rrdstorm)
Teljesen meg vagyok vele elégedve."Ipari szörnyeteghangdaganatok lepték el a lüktető, eleven, nedvzöld csodahippirétet."
-
-
ProfBp
csendes tag
A webes felület fájlkezelőjével simán lehet másolni belül. Persze MC-vel sokkal kényelmesebb. Hozzátenném, hogy ilyen belül másolgatásra is csak az első pár hétben volt szükségem, amíg egy kis rendet vágtam a könyvtárak között, de már hónapok óta nem használtam az MC-t semmire. Kicsit átgondoltabb beüzemelési stratégiával valszleg soha nem is lett volna rá szükségem.
-
coombemoor
csendes tag
válasz bounty123 #2616 üzenetére
Sziasztok,
Nekem 2 hónapja van egy NAS-320L és most mondhatom, hogy elégedett vagyok vele.
Valóban nem ment minden simán az elejétől, akinek ez kell az vegyen Synology-t dupla áron, azzal vszínűleg nem lenne ennyi gond.
Nekem is fura volt, hogy a beigért SmartTV elérés az alap DLNA serverrel nem ment, nem látta a TV a NAS tartalmát.Rentgeteg forumon olvastam (utólag), hogy ez ismert probléma.
Aztán FFP és Twonky serverrel tökéletes lett. Ehhez kellett a sok linuxos hekkelés ami elsőre (és most is) elég átláthatatlan volt, de elég jól le van írva mit kell csinálni.
Majd cseréltem egy winyot benne, és csodák csodája a WD Red NAS 3TB HDD-vel működött a gyári DLNA is (ötletem sincs miért), de ez nem játszotta le az mkv file-kat.
Az új firmware már majdnem jó, mostmár nem jelenik meg hibásan a TV-n a NAS, de még mindig nincs mkv támogatás, maradt a Twonky.
Ahogy viszont beállt a NAS azóta amire kell arra tökéletes.
TV-ken lejátsza a filmeket, házimozin pedig a zenéket is (MP3 vagy FLAC mind1), mindezt Galaxy TAB-ról vezérelve Androidról (BubbleUPnP illetve ES File explorer mindent visz). A Tab nagy segítség, bár nem minden funkció müxik azon keresztül, néha kell a notebook is hozzá.
A Cloud-on keresztül meg szintén elérhető, MP3 bárhonnan halgatható (persze mobilnet kell hozzá)
A letöltések is mennek a gyári cuccal, igaz max 10-et kezel. Transmission felment, de valamiért nem indult el...
És igen, valóban hangos ha megy a ventillátor, egy hálószobába biztos nem ajánlom, én is kitettem az előszobába.
Tehát összegezve, olcsón megoldható a letöltés és lejátszás Smart cuccokon kis Linuxos updattel, egy Tablettel meg kimondottan élvezhetően használható.Remélem segített vkinek a döntésben.
[ Szerkesztve ]
-
h1ght3chzor
őstag
válasz coombemoor #2621 üzenetére
Pc-re, es iphone-ra tudsz esetleg olyan programot amivel FTP-rol is le lehet játszani rögtön a filmeket? Mert jelenleg muszáj az egészet letölteni...
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
coombemoor
csendes tag
válasz h1ght3chzor #2622 üzenetére
próbálld meg PC-n a VLC Media Playert, i dolgokhoz nem értek...
én csak Samsung Smart TVn használom a NASt[ Szerkesztve ]
-
[Misel]
tag
válasz h1ght3chzor #2622 üzenetére
az FTP az FTP, nem stream. Nem bug hanem feature.
"Ipari szörnyeteghangdaganatok lepték el a lüktető, eleven, nedvzöld csodahippirétet."
-
Digger
senior tag
Az előbb volt egy áramszünet, ami után nem akar felállni a NAS!
Visszadugva nem figyeltem rá, csak vártam egy ideig, hogy csatlakozni lehessen rá. Aztán mikor ránéztem mind a három led kék volt. Két egyforma 500-as winyó van benne RAID0-ban. Próbáltam 10 másodpercig nyomva tartani a power gombot, amitől ki is kapcsolt ahogy kell. Bekapcsolás után egy ideig villogtak a ledek, de még mindig nem érhető el. 192.168.1.200 volt a címe.
Az lehet, hogy alapállásba állt minden rajta?
Mi is a default cím? -
biker
nagyúr
Nem értem, mit szenved ezen mindenki, usb-hdd közt is ugyanolyan gyors, mint lan-on, vagy wifin, mert a hw maga nem tud 40-45mb fölé menni, ezt meg símán átviszi
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Sword
őstag
Akkor elmagyarázom.
USB-HDD ha megy a NAS-on, akkor kint elketyeg, teszi a dolgát akár 2-3 napig is (amig átmásol mondjuk 2 terrát).
Ugyanez pc-n keresztül:
Megy a számítógép folyamatosan, zúg, hangos, eszi az erőforrásaimat, a hálózatot stb. Ha ez rendben lenne/nem zavarna, nem kéne NAS.Kérlek kímélj meg attól, hogy megkérdezed, hogy hányszor van szükségem ilyen másolásra vagy miért csinálok ilyesmit. Az alap problémát szerettem volna megoldani vagy másnak rávilágítani, aki a megvásárlásán gondolkodik egy ilyen eszköznek.
Torrentnél sem kérném, hogy elmagyarázza valaki, hogy bőven elég a 20 torrent vagy bőven sok a 10 szimultán seed/leech....
Ami tény: ilyen gyenge szoftveres megoldást én még nem láttam és nagyon megbántam, hogy nem 60-ért vettem egy tisztességes eszközt, hanem 30-ért ezt a sz@rt.
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
cSuwwi
aktív tag
Eleve mi ez az fw frissítési "mánia"?
Sztem annyi plusz nem adnak a frissítések, hogy érdemes lenne foglalkozni vele. Nekem a sima 320-ason az az fw van amivel megkaptam (2.x beta), mindent mást 0.5-ös funpluggal megoldottam ami hiányzott. Én elégedett vagyok vele, amire vettem arra teljesen jó.
Tény és való, hogy elég szegényes tudása, de aki látott már linuxot közelről, el tud vele boldogulni (aki szeret berhelni, annak meg ez kell)Lehet kéne kérni a topikba egy moditól összefoglaló postot (ami sok másiknál van), és beleírni hogy olyan mint kb. a raspberry pi. Olcsó, de ennek az az ára, hogy barkácsolni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Sword
őstag
válasz h1ght3chzor #2634 üzenetére
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
Nekem valami marha régi fw-vel jött (nincs 2-3 hete, hogy megvettem).
Nem is értem, hogy tudtam venni (talán mert láma voltam és nem néztem utána előre) egy kifutott, már ezer éve nem támogatott modellt.
Nekem nem L van, hanem ami a téma indítója volt, a sima 320-as.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
cSuwwi
aktív tag
Nekem is sima 320-asom van, már több mint 2 éve. Gyári fw, felpattintottam rá a 0.5ös funplugot anno, azóta is azzal megy. Pont az ilyen hülye fw frissítések miatt nem upgradelem, nehogy kinyírják vele a rootolást (mint pl. az xboxnál egy upgrade visszaírta a flashelt driveokat alapállapotra)
-
Sword
őstag
Nekem is ilyesmi lehet a gond.
Első fw-el rootoltam, az új funplug miatt nem ment semmi jól 0.7 volt, nem 0.5), fw frissítés és szétvágta a root-ot úgy, hogy a putty-al sem tudok felconnectálni, eldobja nem csak a connectiont, de abortál a progi is.
Szóval, alap állapotnak örülnék, de gyári állapot visszaállítása után sem tudok putty-al csatlakozni, ergo, többet nem fogok tudni a funplug telepítéssel, rootolással sem próbálkozni, ha jól gondolom.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
Természetesen a telnet sem/nem megy :/
Az nem tudomk, hogy bekavarhat-e, hogy a korábban feltelepített, így szemétté vált funplug stb. könyvtárai, az állományokkal együtt továbbra is ott vannak a HDD-n.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
-
biker
nagyúr
Add el es vegyel 60-ert
Igen, ennyit tud, vagy hekkeled
Az meg gyanitom nem eletszeru, hogy hetente 2tb masolas megy fel leMikor megvettem, egyszer felnyomtam a regi kulso hdd tartalmat, aztan azota 2x volt full backup masik hddre, mindegyik megvolt fel nap alatt, kozben csendben elvolt a mac mini
A torrent gaz, alairom, de en nem adnek 60-at egy nasert + a hdd-k
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Sword
őstag
"Az meg gyanitom nem eletszeru, hogy hetente 2tb masolas megy fel le"
Nem is számítottam másra Még jó, hogy leírtam, hogy ilyesmi válaszra számítok. Nehéz engem már meglepni
Nem adom el, mert jó szívvel nem tudnám senkinek ajánlani. Ha megveszed, viheted, egy huszasért a tiéd.
-
h1ght3chzor
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest