Új hozzászólás Aktív témák
-
MGa73
tag
Nekem úgy tűnik megadta magát a kicsike. Kék power led folyamatosan villog. Hálózatot nem látja. Reset gombot is próbáltam de semmi.
Winchestert fel sem pörgeti. Nem is érzékeli, hogy benne van.
Találkozott már valaki ilyennel? -
g.gergo
senior tag
Üdv,
2 dologban kérek segítséget:
1.) Van egy DNS-320L-es készülék. Telepítettem a transmission-t. Sikerült is, el is érem, viszont csak egyszer. Miután kilépek a tm-ból már nem tudok visszalépni, csak gondolkozik a böngésző. Ha restartolom, akkor megint jó. Egyszer. És így tovább. Ötlet?
2.) Hogyan lehet eltávolítani a gyári p2p klienst?
settings.json fájlom értékei így néz ki, még nagyon nem állítgattam semmit:
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 2,
"dht-enabled": false,
"download-dir": "/mnt/HD_a2/BT/Downloads",
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 10,
"encryption": 1,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/mnt/HD_a2/BT/Temp",
"incomplete-dir-enabled": true,
"lpd-enabled": false,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 200,
"peer-limit-per-torrent": 50,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 0,
"queue-stalled-enabled": true,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 2,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{bbd84bdc57b52c34736739f212cf3272f1cc809eNOYUXOOu",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "admin",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": true,
"script-torrent-done-filename": "/mnt/HD/HD_a2/.systemfile/P2P/.settings/p2p_done_script.sh",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 300,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 0,
"upload-slots-per-torrent": 14,
"utp-enabled": trueKöszi
[ Szerkesztve ]
-
g.gergo
senior tag
válasz aldebaran #2956 üzenetére
Lényegében gyandras10 1268-as leírása alapján telepítettem fel, kiegészítvén ezzel és ezzel a leírással. Majd első próbálkozásra ment is szépen minden, de csak egyszer. Mivel nem vagyok hálózati guru, így a probléma forrását nem tudom. Eddig úgy volt összeállítva a cucc, hogy modem->router, majd a routerbe a kliensek ill. a NAS csatlakozott. Ezt módosítottam modem->switch, melybe csatlakozik a NAS ill. a router, routerbe ugye meg maradtak a kliensek. Ez alapján biztos lesz valaki, aki kapásból vágni fogja, hogy mi volt a probléma. Pedig nyitogattam portoktól kezdve minden szart, egyszer beengedett, aztán csak restart után.
[ Szerkesztve ]
-
wgaborw
tag
válasz g.gergo #2958 üzenetére
Jó ötlet, pingeld folyamatosan, és ha elveszik csomag a helyi hálózaton belül is, akkor ott valami turpisság van.... Én ekkor egyből cserélnék kábelt illetve akkor lehet még csomagvesztés (elérem / nem érem el) ha pl ugyanazt az IP-t használja, mint valami más eszköz...
Pl.: ping NAS_IP_CIME -t -l 1500, helyi hálózaton belül sima LAN-on erre <10ms értékeket kellene kapnod... -
g.gergo
senior tag
válasz wgaborw #2960 üzenetére
Köszönöm válaszod, és aldebaran-nak is. Este otthon kipróbálom. Viszont ezzel a kábellel mondasz valamit. Amikor ideiglenes összeállítottam a cuccot (amikor a switch-es verziót próbáltam és akkor minden működött), akkor teljesen más kábeleket használtam, mint amikor véglegesen betettem mindent a helyére. Jelen pillanatban ilyen gagyinak tűnő, olcsó kínai, modemekhez, routerkehez adott kábelek vannak bekötve. Lehet, hogy akkor itt a hiba, de majd kiderül.
-
bounty123
őstag
válasz g.gergo #2957 üzenetére
"Ezt módosítottam modem->switch, melybe csatlakozik a NAS ill. a router, routerbe ugye meg maradtak a kliensek. "
Ez így szerintem nem jó. A switch-et a router egyik LAN portjára kössed. A modem pedig ugye menjen a router WAN portjára. Viszont minek is a switch, ha csak a NAS van rákötve?
[ Szerkesztve ]
-
g.gergo
senior tag
válasz wgaborw #2964 üzenetére
Tudom, és a cél ez is, de valamiért nem tudok kintről belépni, ha a router mögött van a switch, pedig már szinte mindent állítottam a routeren (dlink dir636l). De azért még hétvégén nekiesek. Még valami. Mennyi torrentet bír seedelni el egyébként a nas. Mennyit érdemes max. berakni, hogy ne terheljem túl?
-
-
bounty123
őstag
válasz g.gergo #2965 üzenetére
Egy port forward kell a routerről a nas belső címére. Emiatt célszerű fix ip-re állítani a routerben a nas-t, hogy mindig ugyanazt a címet kapja a routertől. Pl. a router külső 8080-s portját tovább irányítod a nas 80-as portjára, és akkor kívülről a 8080-s porton eléred a nas weboldalát.
[ Szerkesztve ]
-
GSLaja
csendes tag
Hali!
Meg uj vagyok itt, úgyhogy bocs ha hülyeséget kérdezek.
Megprobaltam vegig olvasni a forumot, de nem ertem a vegere.
Eddig volt egy D Link DNS 313 Nas-m, ugy nez ki bedoglott.
Cserelnek valami masra, tobben ajanlottak a DNS 320-at.
Kerdesem a kovetkezo lenne.
A 313 on nekem ment a Webian 2010 nevu dolog, amit, magyar sracok dobtak ossze, gondolom ismeritek.
No a kerdes, valami hasonlo van a 320 ra is?
Ami a lenyeg nekem kellene a torrent es az FTP eleres. Mas nem erdekel.
Ezt tudja a kutyu, kb ugy mint a masikon az a Webianos cucc?
Mivel nem ertek a linuxhoz ezert valami egyszeruen felteheto cucc kellene nekem ra.Koszonom a valaszokat elore is.
-
mhncsa
csendes tag
Sziasztok!
egy olcsó, de megbízható megoldást keresek arra, hogy a lakásban levő 5 gépről rendszeres biztonsági mentést készítsek. jelenleg a ezzel a DNS-320-al szemezek
abszolút láma vagyok a témába, szóval bocs, ha nagyon alap kérdéseim lesznek.- hogy működik a backup program? minden gépre feltelepítem és a mentést minden gépen külön - külön indítom vagy esetleg van egy felület, ahonnan el tudom indítani a távoli gépek biztonsági mentését is?
- a gépek rendszerpartícióit szeretném menteni, hogy ha vmi bedöglik akkor vissza tudjam állítani a rendszert anélkül, hogy újra kellene telepíteni mindent. kérdés, hogy a visszaállítás hogy zajlik? esetleg ha teljesen meghal a vmelyik gépen a windows, akkor van lehetőség visszaállítani a komplett C meghajtó tartalmát?
- rendszerpartíció mellett más (nem a C meghajtón levő) mappákat is backup-olnék. ezeknek a tartalmát lehet böngészni, ha esetleg csak bizonyos almappára vagy file-ra lenne szükségem?
- lehet timeline-szerűen böngészni a a különböző "korú" backupokat?
- milyen winyót ajánlotok hozzá? WD 1TB WD10EZRX, WD10EZEX, WD10EURX?
2-t raknék bele RAID 1 konfigban, a biztonság miatt.amire viszont nem igazán lesz szükségem:
- ftp, torrent, media lejátszás, stbSzóval elsősorban backup feladatokra keresek hálózati meghajtót. Erre a a célra ajánlott ez a cucc?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv! -
wgaborw
tag
válasz g.gergo #2970 üzenetére
Szia!
Virtual szervernél nekem ennyi van és elérem bárhonnan:
Name --- mindegy
Public port --- amin el akarod érni kívülről
IP address --- a NAS IP címe az otthoni hálózatban
Private port --- 80, mivel a NAS-od alapesetben a 80-as HTTP-n válaszol, ezt mindenképpen állítsd 80-ra.Ha ezeket beállítod, akkor, ha bárhonnan beírod a böngészőbe a PUBLIKUSIPCÍMED:11318, akkor azt a router a NAS:80-as portjára fogja irányítani és látni is fogod...
G.
-
Barbecue
csendes tag
Srácok,
DLNA szerverekkel kapcsolatos kérdésem volna.
A DNS 320 beépített DLNA szerverével a jelenlegi konfigurációbam (Sony laptévé, Raspberry PI médialejátszóként openElec-cel, DNS320) gond van, mást próbálnék helyette.
A gond a (médialejátszó és NAS közti) DLNA kapcsolat felépülését követő, az upnp media szerver által okozott konstans 100% CPU a NAS-on, mely még a médialejátszó kikapcsolását/áramtalanítását követően is szívósan fennmarad(wtf).
Ezt nem gondolom indokoltnak/védhetőnek. Persze kézzel ki lehet nyírni a szervert, de nem így illene működjön ...Így jött a képbe a minidlna, próba-szerencse alapon.Hátha az nem hozza ezt a kellemetlen mellékhatást(?).
Mivel a DNS 321-on gyárilag telepített upnp media szerver és a minidlna nagyjából ugyanazt a célt szolgálják (némileg más megoldásokkal, persze), felmerült bennem a kérdés, hogy a minidlna telepítés hogyan váltja ki az eszközre gyárilag telepített upnp-szervert?
Hogyan cseréli le?
El kell-e távolítanom valahogy a régit?
Kikapcsolja-e a minidlna telepítő az upnp media szervert a telepítés során?Kérem a minidlna ösvényen előttem járókat, tudásuk szikráival világítsák meg némileg setét elmém bugyrait.
Köszönet!
D. -
DonCosta
tag
Sziasztok!
Már jó régen írtam ide, csak használom a NAS-t és időnként olvasgatom a fórumot. Most egy egyszerű kérdésem lenne, aki már csinált ilyet biztosan tud tanácsot adni.
Megrendeltem egy 2 TB WD Red vinyót és az a kérdésem, hogy tudnám betenni a jelenlegi vinyóm helyére?. Azt ugyanis tovább passzolom. A lényeg, hogy továbbra is az 1-es (vagy A) slot-ba akarom látni az újat a másik helyén, természetesen az előzőnek a teljes tartalmát átmásolva.
A 2-es slotban van egy másik vinyóm is amit backup-nak használok. Az továbbra is ezt a szerepet töltené be, az maradjon ahol eddig volt.Mi a legegyszerübb és biztonságos módja, hogy a régi vinyómról (ami 500GB) átköltözzek az újra úgy, hogy a beállítások maradjanak (torrent, ftp)? (nincs Funplug csak a gyári cuccokat használom)
(Az asztali gépemen Win7 van.)Köszönöm a segítséget!
-
jakszy198908
csendes tag
Sziasztok!
Minidlna és transmission telepítésbe fogtam csak most megakadtam! Felmásoltam a 3 ipk fájlt a volume1-re de mikor megadom a putty ban azt hogy telepítse egy hiba üzit dob ki. Valoszinüleg az eléréssel ban a baj! Nem vagyok nagy linux mágus ez az elsőprobálkozásom. Mi az eléresi ut? Mert ami a leírásokbn van az nekem nem jó! Előre is köszönöm! -
DonCosta
tag
válasz DonCosta #2974 üzenetére
A tegnap megérkezett a HDD-m és belevágtam a saját elképzelésem szerint. Az első gyors ellenőrzés után úgy látom sikeresen.
Leírom, hogy csináltam, hátha másnak is hasznos lesz. Tehát HDD csere a NAS-ban (DNS-320), úgy hogy a beállítások és természetesen az adatok is maradjanak meg, továbbra is a HDD-m a jobb oldali slotban, Volume1 legyen, ahogy az elődje is.
Először kiszedtem a régi HDD-ket, betettem az újat abba a slotba ahol használni akarom és a NAS-al leformáztattam. Ezután betettem mellé a régi HDD-t és a NAS gyári belső mentés funkciójával beállítottam, hogy a Volume2-t mentse a Volume1-re (azaz a régit az újra) mindenestől. Figyelni kell rá, hogy könyvtár szintű mentés legyen beállítva, különben nem történik semmi. Próbáltam
Ezt követően, miután meggyőződtem, hogy a folyamat elkezdődött, kb este 11 körül magára hagytam a kicsikét és reggel kész volt. Ezzel a művelettel a torrent (Complete, Incomplete, Torrent) könyvtárai is átkerültek a másik HDD-re.
A valós időt nem tudom mennyi időbe telt a kb 500 giga másolás, de mivel nem kellett ehhez asszisztáljak és a számítógépet sem terhelte, ugyan olyan üzem volt mint bármelyik hétköznap amikor megy a NAS, azaz nem jelentett plusz gondod a művelet.
Reggel véletlenszerűen ellenőriztem néhány fájlt és másoltam a régi felmappelt könyvtárakba is. Eddig úgy tűnik rendben van.[ Szerkesztve ]
-
GSLaja
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam a DLinkre a transmissiont es minden mast ami kell.
E szerint a leiras szerint: http://klseet.com/index.php/d-link-dns-320-nas/173De a transmission nem indul el.
Ezt a hibat irja ki a Puttyban.
[20:37:54.227] JSON parse failed in /mnt/HD/HD_a2/.transmission-daemon/settings.json at pos 1568: STRAY_TOKEN -- remaining text ": 9091,
mi a fene lehet a baj? -
Digger
senior tag
válasz DonCosta #2978 üzenetére
Egy ideje itt figyel két 1 terrás az asztalfiókban és a NAS-ban pedig két 500as pörög, RAID1-ben.
Vajon ezt hogyan kell átvarázsolni, hogy az adatokat átmásoljam és ott is RAID1-ben legyen a két új diszk?
Már alig 10% hely van, úgyhogy lassan aktuális lesz a művelet, nem lehet már tovább odázni! -
DonCosta
tag
Ebben nincs tapasztalatom, de úgy emlékszem ebben a fórumban írta már valaki, hogy a Raid 1-nek pont ez a lényege, hogy ha ki kell cseréld az egyik HDD-t (mert pl meghibásodik) akkor a másikból felépíti újra.Igaz az nálad nem lesz jó, mert akkor csak 500GB lesz Raid tömben a többi szabadon ha beteszed az egyik terrásat és újraépíted a RAID-et
.
Próbáld meg azt, hogy beteszed az egyik 1TB-osat és nem RAID-et csinálsz hanem önálló kötet, és ahogy én belső mentéssel ráhúzod a cuccokat. Aztán utána be mellé a másikat és amikor azt teszed be akkor adod meg, hogy RAID-et akarsz és valószínű letükrözi. (!!ezeket csak feltételezem,még nem próbáltam!!) Azonban az adatok a régi vinyókon meglesznek, tehát elvileg nagyot nem tudsz bukni ha nem sikerül, csak elszórakoztál egy napot vele... -
jakszy198908
csendes tag
Sziasztok!
Pár nap szenvedés után végre sikerült felraknom a Transmission-t viszot 100%on akasztja a DNS320-as prociját ez a probléma csak nekem lépet fell vagy másnak is? Kb 2hete vettem! Van erre valmi megoldás?A minidlna-val továbra se boldogulok! Egyszer sikerült feltennem látta is az LG tv-m csak azt irta: dlink dns320 root és nem engedett belépni ez mitől van?
Remélem tud valaki segíteni!
Előre is köszi!
-
Maximusz
aktív tag
válasz jakszy198908 #2982 üzenetére
Sziasztok!
nem tudom jó helyen járok-e , de ismerősök ajánlották, hogy ide mindenképpen nézzek be.
Szeretnék egy NAS-t otthonra, a mostani openwrt-s routerem mellé, mert lassan kezeli a rákötött hdd-t (olvasás 7-9 MB/s a gigabites hálón).Igaz én egy RAID-5-öt is tudó NAS-t szeretnék és ezmiatt eddig egy egyszerű pc építésén gondolkodtam, de lehet valaki tudna ajánlani nekem megfelelő alternatívát.
ami fontos lenne:
-alacsony fogyasztás (hisz mindig menne),
-hálózati csatlakozás (lehetőleg kábeles, abban még jobban bízok)
-RAID-5 ( ha lehet) -köszi a tippeket előre is : maximusz
-
aldebaran
őstag
válasz Maximusz #2983 üzenetére
Újonnan a 320L-est fogod találni. Érdemes elolvasni a manual-t, mi mindent tud, de amit leírtál azokat tudja meg még többet is. Manual
A 3. oldalon van, hogy mi mindent tud.[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Maximusz
aktív tag
válasz aldebaran #2984 üzenetére
köszönöm a gyors választ!
valóban sok mindent tud ( és gondolom lehet még okosítani is utólag ).
Egyenlőre ezt ajánlották még, ha kell a RAID-5 : Netgear nd4000 v2
ez olyan 60 ezer környékén van gar-ral, számlával.
a kis dlink-et már láttam 20-25K-ért (sima / L-es ) is... - megfontolandó
Neked milyen sebességgel ír/olvas (szekvenciálisan) a DNS-320 ? (MB/s)
[ Szerkesztve ]
-
gregg71
csendes tag
Néhány kérdésem lenne a DNS-320L-el kapcsolatban:
1. Meg lehet-e azt valahogy bütykölni, ha már minidlna van rajta, és kezeli a könyvjelzőket is, akkor a szerver újraindulása után is megjegyezze, hogy hol tartott?
2. Igaz-e, hogy a WD-Red, amit NAS-hoz ajánlanak tartósabban üzemel, ha nem kapcsoltatom ki minden nap, vagy ezzel nem kell foglalkozni?
3. A feltelepített minidlna szépen kezeli a feliratokat, de a napokban másoltam fel .mkv-t, amihez volt külső felirat, a laptopomon látja is rendesen, de a Samsung media player nem. Ezt eddig még nem tapasztaltam, A szerver már volt újraindítva, de erre nem lenne szükség amúgy sem. Mit gondoltok?
-
gari24
tag
Hali
DNS-320
Webes felületen beírom az IP.t , megjelnik a belépéshez a acc. mega pass, menü és nem enged be.
Idáig a System Administrator(admin) keresztül közlekedtem , nem kért semmi jelszót beléptem és minden ment.
Erre remegyek megyek és egy ideje nem enged be
You entered an incorrect login name or password.Please try again.
Persze nem írok be semmmit megint az adminhozViszont ha other.re megyek , régebben még létrehoztam még 1 usert oda be tudok menni csak nem fére hozzá a teljes tartalomhoz.
Mit kéne tennem ?
-
gregg71
csendes tag
Jártam így már én is. Azt gondoltam, hogy a rootban való kutakodás miatt tiltottam ki magam, de már nem tudom, mi volt a valódi ok. Lehet hogy elég újraindítanod(ha nem jutsz be, a főkapcsoló néhány mp-es nyomva tartásával ki, majd be), ha nem megy, akkor reset. Egy idő után már néhány perc alatt, csukott szemmel is vissza tudtam állítani mindent.
-
GSLaja
csendes tag
Sziasztok,
Volna nehany kerdesem a transmissionnal kapcsolatban.
- az normalis mukodes, hogy ha elinditom a transmissiont, akkor ha nem lepek be a webes feluleten kb 10 masodpercen belul akkor mar soha tobbet nem tudok belepni csak ha leallitom es ujra inditom?
- letoltott egy filmet, amit ha megnyitok egy lejatszoval akkor vegig tudom nezni, de ha ranezek a webes feluleten akkor azt latom, hogy meg nincs letoltve 100% ban es meg tolti lefele.
-hogyan lehet beallitani, hogy a remote transmission nevu programmal is tudjam hasznalni a NASon futo transmissiont, valamint hogyan tudom beallitani a jelszo kerest?Koszonom a valaszokat elore is
-
sonic.mastah
csendes tag
hello!
Sry hogy ide, de a 315-ös topik halott.
Szóval van egy DNS-315-ös nason benne egy wd 3tb hdd-vel. Eddig ment a dolog kisebb hibával, hogy néha nem tudtam elérni mint hálózati meghajtó ( közben ping, admin ment ) ekkora újraindítás, ip átállítással feltudtam mountolni. Ez sem valami jó dolog de elszórakoztam vele. Ma viszont az egyik újraindítás után indulás során a venti fordulat maxon van ( pedig auto/low/high-ra volt állítva - tehát ha nem kell nem is forog ) illetve gyakorlatilag semmi IP-n nem érem el az admint sem, láttszólag egyébként normálisan bootol.
Ha valakinek volt már hasonló helyzet az jelezze már hogyan tudta helyre pofozni.
Jelenlegi ötletem:
- hogy ha reset-el indítom akkor utána kell a dlink software amivel újrahúzza a firmware-t és formázza a hdd-t ( ez nekem nem jó, több mint 2 TB fontos adatom van a lemezen )- megoldás lehet az ha egy másik hdd-t teszek bele és a gyári szoftverrel reset-elem az eszközt? egyrészről...
- .... másrészről ha kész utána ha visszacserélem az azóta érintetlen hdd-t bele mountolni fogja?
Köszönöm előre is,
Gábor -
warn!ng
tag
válasz sonic.mastah #2995 üzenetére
Hali,
szerintem vedd ki a 3TB-os HDD-t, tegyél bele vmi tartalék disket és azzal játszál.
Ha van asztali géped vagy vmi USB-s vagy eSATA-s interface-ed akkor egy live ubuntu-t elindítasz pendriveról és azon látni fogod a 3TB-os disk adatait: és MENTS!Elvileg menni fog ha megcsináltad a nas baját. Ha megjavítottad, configold be kb. default módon és tedd vissza bele a 3TB-os disket. A leírásból szerintem vmi configja megsérült és azért megy 100%-on a venti és szintén emiatt nem éred el hálón.
-
sonic.mastah
csendes tag
válasz warn!ng #2996 üzenetére
hello!
Az volt az első hogy a 3tb-s disket kivettem és beraktam a szekrénybe, mivel rajta van az életem azzal nem játtszom. Pc-n van ubuntu is telepítve tehát a mountolása nem okoz problémát, viszont menteni nem tudok hova, elég volt ezt a 3tb-t kifizetni, nincs még egyre pénz ,pedig a biztonság egy raid 1-es nas-ban lenne.... a pénz nagy úr.
Leírom a ma történteket hogy ha más ilyenbe fut tudja mit tehet és mit nem.
Egy kölcsön kapott kis hdd-t beletettem és úgy játszottam vele. Na most a dlink gyári setup wizard egy hulladék, többször futtattam repair és new install funkcióbn is több verziót. 1.0.0.8,1.0.0.10,1.0.0.11 és az orosz dlinkről lekapott 1.0.1.16. Egyszer volt h működött valami egyszer volt hogy nem, elég érdekes.
Különféle hibákkal álltak meg vagy lefagytak. Az egyik próbálkozás után változtatás nélkül mégis lefutott az installer végig gond nélkül./// Egy fontos info: ha valakinek a setup wizard elején TFTP hibával áll meg a telepítés arra a gyógymód: /users/appdata/local/temp - be kicsomagol egy ramdisk.init kiterjesztésű fájlt. Ezt, illetve másik két társát törölni kell és a következő install futtatáskor már nem lesz gondja. ///
Na most viszont a helyzet hogy a nas teljesen felállt, működik, konfigolva lett az install végén ugyebár, pingelhető, megy az admin, map-elhető a network drive, mindne príma. Viszont jön a csavar ! A 3tb-s disk visszarakásával a helyzet fullosan ugyanaz mint előtte, amiből én azt szűrtem le hogy lehet h a teljes rendszer az egyik partíción fekszik a hdd-n amit létrehoz, vagy csak a beállítások. Hoppá! Tehát csak akkor tudom helyreállítani a nas-t az adott disk-el ha leformáztam az egészet!!
Szerencsére kapok kölcsön egy 2 tb-s üres lemezt kimenteni, így megoldható a story.
-
aldebaran
őstag
az ffp könyvtárat az almappákkal együtt miért nem tudom törölni? Illetve hogy tudom törölni?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
capafog23
őstag
válasz jakszy198908 #2982 üzenetére
Nekem is akasztja hogyha arra gondolsz hogy: Megy maxon a letöltés (5,2 MB/s) és olyankor elérhetetlen a transmission webről meg remote gui-val is. De megy a letöltés, csak elérhetetlen olyanko ha maxon megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest