Új hozzászólás Aktív témák

  • medvegy

    aktív tag

    válasz molnigee #14942 üzenetére

    Milyen gimbalt használsz? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy kalibrálnod kellene a gimbalt (azért áll be ferdén). Szerintem első körben elegendő egy gyors (accelerometer + gyro) kalibrálást csinálni a gimbal szoftveréből és ha az nem elég utána még mindig neki eshetsz a hat-tengelyesnek. Abból hogy 'átfordult a gimbal és mindenáron seggel előre akart beállni' én arra következtetnék, hogy valamelyik tengelyed is rosszul van beállítva. A gimbal rángatást pedig finomhangolással tudod kiküszöbölni (PID és motor erő).

    A kamerán bekapcsoltad a gyro-t? Annak nem kellene valamennyire kisimítania a finom rezgéseket? Ha ment nálad a kamera gyro, akkor az nem sok mindent csillapít az apró rázkódásokból.

    Nekem az egész hétfő délutánom gimbal finomhangolással telt (Phantom 1.1.1 + Eachine Light 2D gimbal + EKEN H9). A default gimbal beállítások hihetetlenül szarok voltak. Nagyjából úgy rángatózott velük a gimbal mint egy döglődő hal. Ilyen lett a végeredmény. Alig észrevehető finom rezgések vannak csak néha, és azok is max pitch körül (ami ugye nem feltétlenül életszerű filmezésnél). Azóta még állítgattam, de a keddi eső miatt tesztelni már nem tudtam. Szerintem jó eséllyel a pici rezgések is eltüntethetőek lesznek.

    [ Szerkesztve ]

    FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/

Új hozzászólás Aktív témák