Új hozzászólás Aktív témák

  • cd334

    tag

    válasz DJGABI #70765 üzenetére

    Elfogadják hivatalosan is az osztrák drónvizsgát. Itt lehet letenni:
    https://online-kurs.dronespace.at/einstieg/

    Nekem már megvan.

    A játék kategória kérdéses. Elvileg a törvényben a játék esetén az alábbi három feltételnek kell teljesülnie eggyütesen:
    - a felszálló tömeg kisebb mint 120g
    - a gépen nincs adatrögzítő eszköz
    - a gép hatótávolsága kisebb mint 100m

    Azon még megy a vita, hogy szimplán egy kamera adatrögzítőnek minősül-e akkor, ha se a gépen se a szemüvegben nincs képfelvételi lehetőség.
    A másik meg, hogy a mai RC rendszerek röhögve tudják a 100m-t. (itt én gondoltam arra a gép kap egy GPS-t és beállítom, ha távolabbra megy mint 100m akkor failsafeljen), ezzel ezt a feltételt elvileg meg lehetne ugorni, csak ugye egy whoopon GPS az erős túlsúly. Én első körben ide próbálnék beférni, mert akkor nem kell semmi más.

    Ha nem lehet játék kategóriában reptetni akkor számomra a következő látszik whoop esetén.
    A1 nyílt kategóriában tudjuk röptetni a whoopot C0 géposztályban(itt még van megkötés a sebességre). Itt van egy jó öszzefoglaló ábra a kategóriákról, igaz sajnos németül. Mivel kamera van rajta kötelező a gépregisztráció és a biztosítás(gépenként magyarországon). Ezen kívül lakott területen kell eseti légtér annak az összes hülyeségével együtt(mondjuk maga az eseti ingyenes lett, de minimum 30 nappal a repülés előtt be kell nyújtani az ajánlott beadási idő 45-60 nappal a repülés előtt(erről inkább nem mondok véleményt...)), lakott területen kívül csak a mydronespace app kell még. Illetve a nyílt kategoriában csak VLOS(azaz szabadszemmel kell követned a drónód) engedélyezett, ezért ha FPV-zel, akkor kell egy spotter(megfigyelő), aki melletted áll és és folyamtason követi szemmel a gépedet, tehát ez nem egy magányos hobbi lesz ezentúl(XIX., XX. kerület környékén keresek whoopost társat, akivel munka előtt után tudnánk együtt röptetni).
    De ezek még simán változhatnak ha kijön a részletszabályzás.

    Mondjuk valószínüleg lehet majd külföldön is biztosítást kötni(reméljük nem csak gépre, hanem pilótás konstrukció is lesz) csakúgy mint vizsgát tenni, de a gépregisztráció csak itthon történhet.

    Én kivárok még meglátjuk mi lesz, amit leírtam az a mai állapot, ami az én fejemben állt össze.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó drónos cuccaim: https://www.kwadmarket.hu/author/danielczigany/

Új hozzászólás Aktív témák