Új hozzászólás Aktív témák

  • LittleBiG007

    Topikgazda

    válasz ikszKoMa #11530 üzenetére

    Válassz Kindle-t, gyorsabban szabadulsz. :D

    Nook: a világításos téma kicsit túl lett lihegve. Attól, hogy összehasonlítva a többi olvasóval rosszabbnak mondható, az még nem jelenti azt, hogy olvasás közben zavaró és használhatatlan. Persze, a Pocketbook-omnak szebb a világítása, most mégis a Nook-on olvasok. A tárhely kérdést pedig egy 16 Gb-os kártyával megoldottam.

    Szótárak: én kizárólag angolul olvasok, emellett be kell vallanom, szótárbuzi is vagyok. Nyomtatott és digitális formában is van sokféle. Nem tudnám elviselni a gondolatot, ha nem találnám meg a szótárban mondjuk az "amanuensis" szót, vagy azt, hogy a "show" azt is jelenti, hogy egy nő láthatóan várandós. Az új, vagy érdekes szavakat és kifejezéseket mindig bookmark-olom (az egész mondattal együtt) későbbi újraátnézés és gyakorlás céljából, de igazából nagyon-nagyon ritkán (értsd: szinte soha) térek vissza ezekhez. Inkebb nekikezdek egy újabb regénynek. Úgyhogy a Kindle szövegkörnyezetes-gyakoroltatós szókártyái inkább a kezdő olvasóknak jók, akiket még nem ragadott el az olvasási hév. A rootolt Nook-ra gyakorlatilag minden digitális szótártípus felpakolható konvertálás nélkül, a Pocketbooknak pedig van saját konvertere. Az már macerásabb, de megoldható (Csak érdekességképpen, a Pocketbookomon az alapszótárak (Webster 1913 és Abbyy Lingvo) mellett van egy Babylon, egy Longman, egy Longman Pronunciation, egy Oxford, egy Random House Webster, egy Soule Thesaurus és a nagygabe féle angol-magyar szótár. A Kindle messze nem ilyen rugalmas. Nekem emiatt azonnal ki is esne a versenyzők közül. (Hacsak nem ingyen kapom a cégtől :D )

    Pocketbook sebesség: a Mini nekem fájóan lassú volt. A többi nem. A Touch Lux 2-m csak a PDF-et nyitja meg lassan, más nem lassú rajta. Cserébe rengeteg PDF opciója van, ami egy pici esélyt azért ad a normális olvashatóságra. (A reflow-t a Nook és a Pocketbook is tudja.)

    Androidos olvasók: igen, ezek a legrugalmasabbak. A baj csak az, hogy tudtommal nem létezik még ebook olvasóra optimalizát új Android változat. Sokan, sokféle dologgal próbálkoztak már (órajelcsökkentés, deep sleep stb.) és nem jöttek be, maradt a gyakori töltögetés.

    Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

Új hozzászólás Aktív témák