Új hozzászólás Aktív témák

  • Bikkrom

    senior tag

    válasz bitpork #10113 üzenetére

    :DDD Persze, puszira előre kifizetem a villanyszámlam 10 évre és ki sem számolom, hogy megtérül-e. Pfff. Akinek van fölös 2-3 millája megértem. De nem ez a magyar realitás. Szaldóban is jól meg kellett nézni kinél, mennyiért. 6-7 év megtérüléssel éppen vállalható volt. De ez a 12-15 éves soha meg nem térüléses Napenergia Plusz... Nyugodtan tegye aki akarja. Meee' állam bácsi fizeti a kétharmadát. Biztos jó. Csak eleve rádobtak +50-60%-ot a cégek a rendszer árra. A többit meg a szaldó helyetti bruttó eszi meg. Nincs rajta egy peták haszon sem. Bruttóban nincs költségcsökkentés. Bruttóban napelemet telepíteni a nettó pénzkidobás. Akár van támogatás akár nincs.

    A zöldséget meg hagyjuk már. Mennyire kell ahhoz vaknak lenni, hogy az ember elképzelje azt a pár tucat hegyet amit szétskalpolnak az alapanyagokért... A gyártás... A napelem gyárak által kipöfögött millió szemét. Szállítás, csomagolás... Aztán 1% napelem sincs újrahasznosítva. Imádom mikor ezzel a zöldséggel találkozok. Semmiben nem zöldebb, mert annyi foszilis elmegy a kitermelésre, gyártásra, szállításra, beszerelésre, hogy sehol nem zöld. Majd egyszer az lesz. De komolyan, mennyire kell az a bizonyos Mátrixban emlegetett "Áldott tudatlanság" mindenkinek?

    Vagy az unokáinknak fogjuk azt mondani, hogy figyu szétrohadt a föld, de én mindent megtettem, mert EV-t vezettem, napelemet is raktunk, sőt szelektíven szedtem a szemetet... Lol. Megkérdezi majd, hogy "és segített ez bármin?" Szembe fognak röhögni. Aztán mondhatjuk az üvegtigrises örök érvényűt: "Mondjuk ezzel pont átba....k"

    Egy zöld út van. Építesz a telkeden vályogból, fából egy házat, saját eszközökkel. Se villany, se folyóvíz, se net, se autó. Tehát a technológia kényelme kilőve. Stb. Nyilván senki sem vállalja be, én sem. De napelem, szelektív, ev stb után sem vagyok egy centivel sem zöldebb senki másnál a bolygón. Mátrixnál maradva egy vírus vagyunk, ami megeszi ezt a bolygót. Legalábbis a felszínt. Csak könnyebb elaludni egyeseknek ha zőődek. :DDD Mindjárt itt terem egy csapat ződ, hogy elmondja mennyire ződ az EV. Nem vagyunk zöldek. Szerintem. Ha nektek jobb ezzel aludni higgyétek zöldnek.

    Tudom, hogy nem azt írtad, hogy te vagy zöld, hanem mások azért veszik a napelemet. Tehát rájuk reagáltam. Zöld... Komolyan. Senki és semmi nem zöld amit csinálunk. Kiráz a hideg mikor meghallom. Önámítás. Na bocsi. ON. Többit privátban, ha akarjuk folytatni. :)

    Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Új hozzászólás Aktív témák