Új hozzászólás Aktív témák

  • dave0825

    őstag

    válasz Frawly #30719 üzenetére

    Alvó állapotot szoktam használni csak, hibernálást nem, az nem ugyanaz, ha jól tudom, ugye? Kikapcsolni ritkán szoktam, legtöbbet alvón van.
    HDD helyére tettem az SSD-t, az optikai helyére pedig ugye a HDD-t. Egyébként a HDD folyamatosan hallani (5-10 másodpercenként), hogy el-elindul, ez normális? Sokkal nem lett gyorsabb a gép, valamivel gyorsabban nyitja meg a programokat, de maga a procim se valami bika már, Win10-hez javasolták az SSD-t, hogy az már igényli, nem kell ahhoz új gépet vennem, hogy gyorsabb legyen, majd kiderül. Amit észrevettem, hogy az SSD (HDS szerint) 51-59°C között van, az nem túl meleg? A laptop hűtője nemigen megy, néha elindul, de sokkal ritkábban, mint eddig, a HDD 30°C körül van, pontosan nem tudom. A ventilátor szinte alig megy, néha bekapcsol (kifújattam, mikor szétszedtem, de megnéztem, nem szorult meg, direkt elindítottam egy FHD filmet, azalatt elindult, szóval megy), de elég sűrűn teljesen csöndben van a gép. 60°C körül volt a proci, szóval annál szerintem nem kapcsol be, viszont az SSD szerintem meleg.
    A Crystal Disk Mark tesztet megnézem majd otthon.
    A BIOS-t pedig frissítettem volna már, mert mint írtam, nem tudok belépni, nincs ott alul bekapcsoláskor a Lenovo felirat alatt az F2-BIOS, F12-Boot... sor, ami eddig ott volt, és így sehogy sem tudok belépni a BIOS-ba, viszont frissítést nem találtam konkrétan ehhez a típushoz, és még BIOS-t konkrétan nem frissítettem, így félek bátran belevágni, ha nincs direkt ehhez való valahol. :F

    Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

Új hozzászólás Aktív témák