Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz MaCS_70 #38663 üzenetére

    Igazán nincs mit! ;)

    Amúgy érdekes, hogy a sztenderdnek tartott Gpartednek nincs klónozó funkciója, pedig gyakorlatilag semmiből nem állna bedrótozni egy ilyen funkciót.

    Érdekesnek érdekes, de ha már úgyis tanulnod kéne ezekről, akkor leáshatnál az alapokig és meglátnád, hogy nem annyira egyszerű ez és nem is lenne jó. A profibb célprogramok akkor tudnak valóban megbízhatóan működni, ha azonos profilon belül minél mélyebb szinten alkalmazhatóak, az nem jó és nem is vonzó, ha minél több profilidegen funkciót próbálnak még beleerőltetni. Oda lenne a stabilitás ezzel. Felhasználóbarát Linux disztrók fejlesztői kreálnak olyan GUI-s programokat, amik egy kezdő home user igényeinek tökéletesen megfelelőek és multifunkciósak, de ez pontosan nekik való. Haladóbb felhasználóknak ezek nem felelnek meg, bár ők eleve CLI programokat használnak GUI-s helyett, de ez törvényszerű, mivel akár GUI-mentes környezetben is alkalmazniuk kell kb 100%-os megbízhatósággal.

    Gparted az parted alapú partició manager, filesytem manipulator és rescue GUI program.
    Clonezilla az partclone alapú backup és restore utility GUI program.

    Látod már, hogy nem is annyira lenne jó ötlet az a bedrótozás? ;)

    Gondoltam, hogy Frawly koma bedobja a dd parancsot, de az aztán tényleg olyan, hogy aki nem ismeri halál pontosan minden egyes bevitt karakter hatását, akkor jobb ha messziről elkerüli. :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák