Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz janos666 #51294 üzenetére

    Az elég érdekes, ha egy OS nem tudja rendesen lekezelni az UASP-t és egyéb funkciókat, azért kell tiltólistára tenni... Ez a kifagyás szintén érdekes, számtalan UASP-s külső házat próbáltam már különféle Windowsokon, de eddig UASP miatti kifagyással nem nagyon találkoztam, a kifagyás oka rendszerint inkább az USB-s adatkapcsolat (kábel / port hibája, érintkezési probléma) hibája és rosszabb esetben esetleg firmware hiba vagy eszközhiba szokott lenni.
    Miért ellensúlyozná teljesen, amikor a Garbage Collection ≠ TRIM / UNMAP? Na meg ha annyira elég lenne az előbbi, akkor külső SSD-knél sem készítenének TRIM / UNMAP funkciót támogató modelleket.
    Nem, normál esetben nyilván nem fog a "kinullázásnál" generált írásmennyiség oda vezetni, hogy "read-only módba megy" az SSD, közelében sem lesz az a TBW-nek, meg amikor a TBW elérésekor read-only mód amúgy sem feltétlen mindegyik SSD-nél van, az pl. az egyes Intel SSD-knél (volt) jellemző.
    Nyilván nem óránként és nem is naponta kell kinullázni a szabad területet, meg nyilván nem akkor kell nekiállni, amikor éppen más jellegű aktív olvasási / írási művelet zajlik az SSD-n.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák