Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz janos666 #51296 üzenetére

    Az hogy onnan rendelt, még nem feltétlen jelenti azt minden esetben, hogy annyira vacak, meg ott a fake cuccokkal szokott leginkább gond lenni. Na meg itt eleve a benne lévő vezérlőtől és firmware-től függ, hogy az OS hogyan kezeli. Ha a chip ismeretlen és / vagy a firmware elavult / hibás, akkor az igen, okozhat problémát. Az továbbra is érdekes, ha Windowson az UASP miatt nem megy, de akkor Linuxon ezek szerint BOT módban műkodik.
    Ugyanazt, ja, már ha működik rendesen, meg milyen hatékonysággal, ahol a linkelt cikkben is eleve le van írva az alábbi: "Ezen felül a beépített Garbage Collection hatékonysága vezérlőnként változhat, ami nagyban befolyásolja a végeredményt. Szerencsére a TRIM bevezetése óta ezen a téren sokat javult a helyzet" Vagyis nyilván az az ideális, ha működik a TRIM / UNMAP, ugyanúgy külső meghajtóknál is. NVMe SSD-knél meg ugye már inbox a TRIM ottani megfelelője, a Dataset Management deallocate parancs.
    Igen, nyilván nagyban függ a felhasználástól, törlési és írási műveletek intenzitásától, hogy milyen gyakran lehet szükség a szabad terület kinullázása. Ellenben itt most az írásmennyiség volt a téma, ahol ahhoz azért elég sok "kinullázás" kell, hogy elérje az adott SSD-nél a TBW-t, ami a legtöbbnél ráadásul csak névleges és nem feltétlen tényleges íráslimit szokott lenni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák