Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Csőcsákány, rég nem jártam erre! :D

    Viszket a tenyerem és folyton beszélem le magam, de szemezek az X-E4 és X-T30 II gépekkel, mert hiányzik a Fujizás, meg néha jó lenne kicsit többet kipréselni RAW-ból is, mint a 16 megapixeles MFT szenzorok szintje.

    Borítsatok rám néhány pro-kontra gondolatot egyik és másik váz mellett/ellen! Főleg olyasmik érdekelnek, amik a tesztekből nem annyira derülnek ki (pl: gyakran elromló dolgok, firmware anomáliák, videós túlmelegedés, stb).

    Leginkább az IBIS hiánya és a túlmelegedősnek mondott videó miatt akarom lebeszélni magam ezekről, az X-S10 meg jelentősen drágább és formára sem tetszik, inkább valami kis kevésbé feltűnő gépet keresnék. Van egy Panasonic G80-am, csodálatos igásló, azt még nem tudom megtartom-e (meg van pár MFT objektívem hozzá), hiába nem nagy gép az sem, de a "DSLR-szerű" kinézet és az oldalra kihajtogatós LCD miatt nem annyira utcai fotós gép. Viszont cserébe azzal a végtelenségig tudok videózni amíg bírja az akku és az IBIS is messze jobb, mint amit a Fuji valaha csinált.

    Egyúttal jöhetnek vélemények XC 35mm f/2 és Sigma 56mm f/1.4 témakörben is (utóbbinál főleg az érdekel, hogy ez is olyan bénácska-e videó alatt, mint a Viltrox, mert azt tudom, hogy fotóra jó cucc és már sok más rendszeren is van).

Új hozzászólás Aktív témák