Új hozzászólás Aktív témák

  • gyépés

    aktív tag

    válasz Gergello #52024 üzenetére

    Igen, értem mire gondolsz, egyik oldalról tényleg érzek én is néha kicsit ilyen "elitista" szemléletet. Másfelől viszont tényleg ilyen szar most a notebook piac tartósság/megbízhatóság és kijelzők terén. Szóval nem biztos, hogy mindenkit zavar, ha 85-90 fokos a proci meg a kijelző csak 80-85% sRGB-s. Nem feltétlen terelgetnék én sem mindenkit ezek miatt a drágábbak felé. Más szempontból viszont még 400-500k környékén sincsenek olyan gépek, amik ezeket az igényeket megbízhatóan kielégítenék, plusz a pofátlan, megtévesztő marketinggel ezeket a gépeket sokkal jobbnak tüntetik fel, mint valóságban. Szóval nagyon azt érzem kettészakadt a piac. A túlmarketingelt szarok és a vállalható, de aranyárú gépek vannak a nagyobb gyártóktól. Köztes megoldásnak vannak ott a Clevo/Tongfeng gépek, azoknak meg nálunk nincs még kultúrája. Ez van.
    Ha lenne ilyen Clevo/Tongfeng alternatíva nagyobb gyártóknál, itthon elérhetően, szerintem arra terelgetnének mindenkit, de nincs.
    Egyébként szerintem ez szándékos a gyártóktól. Pont az a kategória vinné el a legtöbb vásárlót a prémium modelljeiktől, úgyhogy próbálják beterel őket inkább oda.

    "Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt

Új hozzászólás Aktív témák