Új hozzászólás Aktív témák

  • q2w3

    senior tag

    Sziasztok!

    Gamer laptop vásárlásán töröm a fejem, és mostmár jó ideje keresem az ideális választást. Megpróbálom röviden összefoglalni, hogy milyen típusú gépet keresek, és eddig miket néztem, miket ejtettem ki.

    Az alap motiváció az egy közép-felső kategóriás gamer laptop vásárlása nagyjából a mostani Dell XPS 15 helyett. Szeretnék picit komolyabb grafikus kártyát, illetve lett a családban egy VR headset és ahhoz is jó lenne, ha megfelelő teljesítményt tudna nyújtani. Itt a hangsúly a jó ár érték arányon van. Nagyjából olyan 500k lenne a keretem, ha el tudom adni az XPS 15-t, így eddig tudok nyújtózkodni. Nem szeretném a legvékonyabb gépet, de ne is legyen 3-4 cm vastag és 3 kg. A mobilitás,jó üzemidő és ~100% sRGB lefedettség szintén hangsúlyos, mert játék mellett a fő profil az tartalomgyártás, Photoshop, Lightroom, Premiere Pro és fogyasztás. Ezek alapján olyan laptopokat kezdtem nézni, melyekből kihozható egy 5-6 órás üzemidő, ami megfelelő optimalizációval a jelenlegi 8,9 és 10-es szériás Core i7 procikkal olyan ~70Wh akku kapacitással érhető el. Ez volt nálam az első szűrő, ezen kívül, egy i7 8,9,10-es széria vagy ryzen 4700h, 4900h szériás proci + RTX 2060 (nem max-q, legalább 90w) vga kombinációban gondolkozom. A ryzen jobb fogyasztás miatt lett szimpatikus, így egy ideig ezen a vonalon mozogtam, azonban azokba a gépekbe amit kiszemeltem, mindig szar hűtés volt, így nem igazán találtam megfelelőt, ráadásul rtx 2060-al ritkán adják egybe. ASUS TUF AF506IV és HP Omen 15 2020, volt az első amiket kinéztem, az ASUS majdnem mindent hoz amire szükségem lenne, 2.3kg, 90wh akksi, 90w-os rtx2060, viszont botrányos kijező van benne, és azért 480k-ért egy hajladozó műanyag váz annyira nem tűnt jó választásnak. A HP Omen 15 71Wh-s akksival van szerelve szintént RTX2060, és ryzen viszont jelenleg még sehol nem kapható, és valószínűleg semmivel sem lesz olcsóbb mint az inteles variáns. Ennek már elvileg elég jó lett a hűtése, és az anyaghasználat is elfogadható, csak nem lehet beszerezni sehol.

    Használt piacon néztem az Alienware15m R3-at, a hűtése már megfelelő lenne viszont itthon ritka mint a fehérholló, Dell G5 SE radeon kártyás, melegszik és gyenge az akksija. Ugyanez elmondható az ASUS ROG Strix és Zephyrus G illetve M szériáról. G14 jó választás lehetne, de nem találtam megfelelő áron illetve elvileg nagyon melegszik. A Zephyrus S széria még jó választás lehetne, viszont vagy eddig csak drágán találtam, ami pedig jó áron van annak a billentyűzet és tapipad elrendezése nem jó. HP Omen korábbi szériái a nagyobb akksi ellenére rossz üzemidővel rendelkeznek, magas az idle fogyasztásuk, így azok is kiestek. Lenovo legion széria szintén kiesik a kicsit akksi miatt.
    Ezen kívül, ami marad az a Razer Blade 15 advanced kiadás, 80Wh akksival, jó kijelzővel, jó hűtéssel, viszont kell hozzá a szerencse, hogy éppen legyen ilyen eladó ebben az árfekvésben ( pár napja lemaradtam egy 2019-es verzióról 450-ért, azóta is bánom).

    Ma viszont belefutottam az MSI GS65 Stealth SE9-be. 2019-es, i7-9. gen, RTX 2060, sRGB 100% lefedettség, 82Wh-s akksi és még a hűtése is elég jó, és ezt most újjonan már 510K körül meg lehet szerezni. Ezzel a géppel kapcsolatban van tapasztalatotok? Nekem eddig nagyon tetszik, ugyan ekkora vázba szerelik i9 és RTX2080 max-q val is, és mivel azzal is egész jól boldogul, feltételezem az i7+ RTX 2060 kombót még jobban le tudja hűteni. Tesztet nem nagyon találok ezzel a felépítéssel.

    Még elvileg a Gigabyte Aero 15 játszhat, ha egyszer felkerül eladó.

    Jelenlegi állás: HP Omen 15 2020 (Ryzen+RTX2060), Razer Blade Advanced (min RTX2060) és MSI GS65 Stealth SE9, Gigabyte Aero 15( min RTX 2060). Ezek közül valami tapasztalat, vagy ezen kívül valami ajánlásotok lenne még a fenti szempontok alapján?

    Ha sikerül eladnom az XPS-t, és nem jött valami kihagyhatatlan ajánlat hardverapro-n, akkor az MSI-t preferálnám első sorban, plusz arra még lenne garancia is.

Új hozzászólás Aktív témák