Új hozzászólás Aktív témák

  • yetijetnyak

    csendes tag

    válasz KillHates #97711 üzenetére

    Az miért lehet, hogy a vízhűtés csak a GPU VRAM-jait hűti, külön a CPU-GPU-t nem, és, hogy elvileg csak akkor kapcsol be, ha 84 fok fölé megy a GPU, hogy +10W-ot még rá tudjon tolni?

    Laikusként, nem lenne jobb, ha nem két eltérő rendszer (VC, víz) lenne, hanem mondjuk egységesen vízhűtés, és akkor az mindent is hűtene? Mert így most duplikálni kell valamennyire a hardvert (radiátor, vízpumpa, ventillátor stb.). Vagy akkor két eltérő rendszer, de akkor a víz nem csak a VRAM-ot hűti, hanem legalább a GPU/CPU-ból is valamelyiket?

    Vagy ha ennyire kicsi a vízhűtés teljesítménye, hogy csak a VRAM-ok kiegészítő hűtésére elég, akkor miért nem fedi le a VC a VRAM-okat is, és akkor azokat is folyamatosan hűtené, esetleg kicsit nagyobbra méretezett VC-vel? (vagy most nem hűti a VC azokat? :D)

    Meg miért csak 84 fok felett kapcsol be? Nem az lenne a lényeg, hogy a melegedést akadályozzuk meg/tartsuk kordában valahogy, ne pedig akkor indítsuk a hűtést, amikor már ég a ház?

    Az nem tetszik, hogy feltehetően a dizájn miatt már nem lehet 180 fokban lehajtani a kijelzőt ( :( :(( :((( :O :U ), meg hogy a hűtés miatt kicsit lentebb van a billentyűzet, kisebb a touchpad, meg emiatt kisebb a csuklótámasz is, de lehet használatban nem lesz különbség.

    Y

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák