Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz ujskodas #5104 üzenetére

    A hang kifakulásának egyik oka, hogy a sodrott húrok sodrásai telemennek szennyeződéssel, levált hámdarabkákkal, ilyesmivel. Ezen segít a főzés, valóban.Vagy simán, leszerelés nélkül is lehet tisztítani húrokat. Lelazítod őket valamennyire, fogsz egy rongydarabot, meg kis nitrohigítót és áttörölgeted a húrokat vele. Vigyázz, hogy csak a húrokhoz érjen a nitrohigítós rongydarab!

    A húrcseréhez pedig nem kell hangszerész, vagy hangszerbolt, vagy ilyesmi. Először azt hiheti az ember, hogy huhh, biztos bonyolult, macerás, kockázatos művelet, inkább végezze szakember, amely gondolat abszolút érthető, és ha továbbra is így érzi az ember, akkor rendben, legyen, ez esetben az árkádia hangszerüzletet ajánlom, ahol van hangszerész is, és a szokásos ezer forint helyett 500-ért húroz, és nem fog olyasmit csinálni, hogy nem hagy semmit szinte a húrból a húrgépen. (Amúgy ebből a túlzott visszavágásból, ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy a Mezzofortéban csináltattad a húrcserét... kíváncsi vagyok talált-e)
    Viszont, ha csak minimális barkácsérzék szorult az emberbe (tényleg minimális - bennem sincs sok, mégis megoldom :D ), akkor könnyedén meg tudja oldani otthon is. A húrozás menetéről tucatnyi oktatóvideó van fent youtubeon, és tucatnyi képes-rajzos-fényképes oldal netszerte.
    Csak egy magyar példa: gitárhúrozás Dobay András módra: [link]

    Talán beszélnek 0.10-es méretről, vagy extra lightről a videóban, Dye szereti a 0.10-es húrkészleteket ajánlani. Egy 0.10-es (extra light) húrkészlet annyiban jó, hogy kevésbé bántja az ujjbegyeket, kisebb erő kell a lenyomásához.

    Ja igen, a videó mellett egy írásos anyag: [link] Itt azt is leírják, hogy mennyi húrt ideális rajtahagyni a húrgépeken.

Új hozzászólás Aktív témák