Új hozzászólás Aktív témák

  • FockeWulf

    tag

    válasz benedekco #51522 üzenetére

    Sok együttes készített így lemezt (bezúz stúdióba, feljátsza 1x azt csá), de sok nem. Volt olyan klasszikus lemez (pl Apetite Gunséktól) amelyiken valamelyik hangszeres többször felvette a saját sávját, mert egyszerűen nem volt megelégedve a hangszere hangzásával. Slash pl feljátszotta az első lemezük javarészét, de sehogy sem sikerült azt a hangzást megtalálni amit keresett, próbált pár gitárt, erősítőt...de csak nem volt az igazi, ekkor egy LP replikával meg egy megbuherált marshall fejjel próbálkozott és sikerült megtalálnia a neki tetsző hangzást. Újra felvette a gitársávjait és mehettek a sávok keverésre. De van hogy menet közben módosítgatnak a dalon, aztán újraveszik...szóval sok oka lehet annak hogy nem elsőszuszra van végleges formában a dal.
    A steril részével egyet értek, ha már rock, legyen kicsit karcos, kicsit koszos. A fasság részével is egyet értek, ha már jól tudod tologatni a kvintjeid a gitáron, a többi húr némítása sem fog gondot okozni, nem egy bonyolult technikáról van szó. Ezek a tenisz karpántok, meg hajgumik a gitár nyakán....nekem kicsit....öö...inkább megtartom magamnak a véleményem :)
    De aki használja hát használja, nincs rá semmi szabály, mindeki olyan pántokat tesz fel és oda ahová csak akar :) biztos vannak menő gitárosok akik így tolják.

Új hozzászólás Aktív témák