Új hozzászólás Aktív témák

  • freelanced

    addikt

    válasz consono #58035 üzenetére

    Köszönöm, sajnos elektromoshoz talán még elég is, basszusgitárhoz kevés lenne szerintem, meg igy kicsit megfülelve.

    Alexios

    Változó, bár kérdés, hogy mi számit halknak. Alapból ugye nem próbára kellene egyelőre, nem lenne dob, se másik gitár, tényleg itthonra kellene. Aztán persze ki tudja mit hoz a jövő, szóval nem árt kicsit észben tartani azt sem, de azért nem alapoznék erre. Kimondottan szeretek napközben fejhallgató nélkül játszani, szóval nem akarok csak fejhallgatóra alapozni, nekem annyira nem kényelmes, de este, netán korán, vagy ha épp van valaki más is itt, akkor úgy is az lenne az opció, vagy a hangfal halkan. Napközben se tudok persze sokkal többet mint egy TV hangerő, nem tudom, hogy ott már oké-e egy FRFR vagy sem. Én úgy tudom azok megengedőbbek, pl van 10"-os de aztán persze ki tudja, hallani kell.

    Goose-T

    Ez, hogy nézne ki a láncban egyébként amit ajánlottál, el tudod esetleg mondani neked, hogy van bekötve?

    Ez az Eris 8 olyan monitorhangfalhoz is jó Presonus Eris Sub 8BT aminek állitható crossover kell? Állitható ebben?

    Szerinted valósabb, használhatóbb setup ez igy mint az FR10?

    Egyébként ha sub + hangfal vs 2db 5 vagy 8" stúdio monitor összességét nézzük, van amelyik jobb opció? Nagyon az első felé húzok, mert nem szeretem a nagy hangfalakat az asztalon, nem igazán fér el, állványnak is kevésbé van hely, egyszóval ez a 3 - 3.5"-os megoldás nem rossz, de basszus téren biztos nem elég önmagában.

    X2N

    Köszi, mindent figyelembe véve, valahol ez lenne az ami leginkább kiszolgál egyelőre, anélkül, hogy plusz dolgokat kéne vennem hozzá.

    Az ajánlott ládát megnézem, de kicsit filózok, amiatt is amit consono irt, hogy ki tudja az mit tud halkan produkálni. (TV hangerő, átlagos). Estére oké a fejhallgató, napközben mehetne picit hangosabban, de lakóház, szóval senkit nem szeretnék zavarni vele.

    Nem bánom ha egy olyan szettem van ami később is kiszolgál meg rugalmas felhasználás terén, de tény, hogy az első szempont az otthoni gyakorlás, ha abban rossz, akkor nem előnyös, ha abban jó és másban IS akkor annak kimondottan örülök, de a fő szempont az.

    "Ilyen digitáis Fender kombót 100% hogy nem vennék"

    Miért? Sokan szeretik, nem kötekedésből, csak kiváncsi vagyok.

    "Ebből a szempontból jobban jársz egy audio interface-el"

    Az a baj a mostani interface-m nem túl használható, nem tudom mi baja, de két gondom van vele, egyrészt valamiért nem szabályozható külön róla a hangfal és a fejhallgató, ami elég használhatatlan igy, másrészt pedig nem jó a gitár bemeneti jele valahogy, legalábbis tonexben. Meg ez lehet, hogy az én problémám, de nem nagyon akarok szoftverezni, hardver nélkül. Mármint egy stomp, tonex okés mert bármelyik megy a gép nélkül. Nem igazán szeretem az ASIO-t, sok zaj is jön a gépemből, coil whine stb. nem annyira van jó tapasztalatom a csak gépes megoldással, de lehet, hogy csak engem bosszant ebbe időt ölni, és tud teljesen jól működni. Szóval nem támadni akarom csak nekem kényelmetlen volt az eddigiek alapján.

    "Az a baj hogy rengeteg lehetőség van, opció paralízis 120%-on, aztán ha megveszed valamelyik kütyüt lehet hetekig állítgatni"

    Nekem a Stomp esetén pont ez tetszik a Tonex-el szemben, elvileg működik out of the box. Megerősiteni nem tudom, de látok rá esélyt, hogy az ember csak bedugja és használja, minden állitható az eszközön, meg vannak presetek előre, szóval max választani kell, de ott meg erősitő alapján is lehet.

    Lehet, hogy félreértettem amit irsz: "az nem igazán fejhallgatós megoldás, mint a HX Stomp vagy Ampero II"

    De a Stomp-on meg szerintem az XL-en is van fejhallgató kimenet, Tonex Pedalra is igaz ez, szerintem még az új Tonex One is működik fejhallgatóval. Ezek közül amiket én eddig néztem szinte mindegyiken volt.

    Persze emberfüggő, de nekem nagyon sokat számit, hogy vannak fizikai gombok ezeken és nem kell hozzá gép. Konkrétan a Stompot beteszed egy táskába egy fejhallgatóval, viszed a gitárod és játszhatsz bárhol vele.

    ______________________________________________________

    Alapvetően akkor hangzásban esélyesen jobb lenne egy monitor hangfal mélyládával mint egy FR10 vagy poweramp + cab, vagy akár a Katana? Ez basszusgitárhoz is működik?

    Ma kipróbáltam a Fender Rumble-t sima gitárral, nem volt olyan borzasztó mint vártam, szóval még ezen is filózok, hogy marad ez ha épp hangosan akarok játszani, de most ez a mélyládás megoldás egész szimpatikus lett.

    Köszönöm mindenkinek,

    Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

Új hozzászólás Aktív témák