Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz st6969 #10988 üzenetére

    Megjött ma a 2 Reolink 410-es. Egy pár gondolat kicsomagolás után:
    Én aztán tényleg laikus vagyok, a routerről annyit tudok, hogy abba kell dugni a számítógépet, meg a wifi jelet szórja. IP kamerát még csak fotón láttam. Szóval azt terveztem, hogy ez a hétvégém rá fog menni arra, hogy valahogy működőképes rendszert varázsoljak az informatikus barátom segítségével. :))
    Ehhez képest kibontom a PoE switchet (köszi nagysz), bekapcsolom, kibontom a kamerákat, rádugom a switchre, applikációt feltelepítem, ami indítás után már látja is a kamerákat és mutatja az élő képet. A telefon ezt tudja mobilnetről is, tehát a távoli elérés már működik is. Az asztali PC-n böngészőbe beírtam az IP címét a kamerának (amit az Androidos applikáció kiír), bejelentkezést kért, és rögtön működött is. Nem hittem a szememnek :Y A kicsomagolás volt a legtöbb idő, onnantól gyakorlatilag 3 perc alatt beállítottam az egészet.
    Persze a neheze még hátra van: ha pl. munkahelyi PC-ről akarok ránézni, akkor nyilván nem elég, hogy beírom az IP címet, fogalmam sincs, ezt hogy oldom meg (bár úgyis inkább mobilról fogok ránézni).
    És a lényeg: a rögzítést nem tudom, hogy kellene csinálni. Lehet, hogy elég lesz egy-egy SD kártya... Vagy jó lenne valami olcsó NVR Aliról, erre van tippetek?
    Meg van még egy félelmem: UPC-s netem van, úgy tudom, dinamikus IP címet oszt ki (?), szóval holnap már nem ugyanez lesz a kamera IP címe, vagy ez nem tudom, hogy van... :F

Új hozzászólás Aktív témák