Új hozzászólás Aktív témák

  • TillaT

    junior tag

    Sziasztok!

    1., Mennyire jó/ajánlott alternatíva egy IP kamerás megfigyelőrendszer kiépítéséhez NVR+kamerák helyett egy laptopot/asztali gépet használni rögzítésre is képes free szoftverrel? Mellette és ellene szóló érvek is érdekelnének. Főként olyanoktól, akiknek mindkét alternatívával vannak tapasztalataik.

    2., Hardverileg milyen számítógép ajánlott egy IP kamerás rendszerhez (kamerák+számítógép+free rögzítő szoftver) működtetéséhez?

    3., Azoknál az IP kameráknál, amelyek saját SD kártyára is képesek rögzíteni, mekkora kapacitású kártyák ajánlottak 2, 4, 5 és 8 Mp-s kamerákhoz?
    A kamera nem kellene, hogy folyamatosan rögzítsen. Napközben szinte mindig van otthon valaki. Így jellemzően csak az esti szürkülettől reggelig kellene rögzíteniük, események -vonal átlépés, területre belépés, ember érzékelés- esetén.

    Úgy tervezem, hogy költségoptimalizálási és tapasztalatszerzési célból először csak egy-két kamerát vásárolnék, hogy a tervezett helyekre felszerelve láthassuk (egy PC közbeiktatásával), hogy az adott helyeken milyen paraméterekkel bíró kamera elégítené ki leginkább az igényeket.
    Kültér, saroktelek, udvari területek. Éjszaka sincs teljesen sötét, mert a közvilágításból sok fényt kapnak a közterületekkel határos kerítésszakaszok.

Új hozzászólás Aktív témák