-
Fototrend
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Szerintem bőven volt erről szó már, gyanítom éppen Te kérdezted.....
Hogy ne égjen meg, szerintem ez is le volt már írva :
- Gép bekapcsol és 2,5-es fokozaton 15 percig melegszik
- Pizza betesz - 3mas MAX fokozatra feltolod és 2 percre állítod az időzítőt
- 2 perc után 180 fokot fordítasz a pizzán, és lecsukod
- 30-60 másodpercenként felnyitod, és 45 fokokat forgatsz rajta amig el nem készültHa az első pizza kész, vissza csavarod 2,5-es fokozatra és FELNYITOD a tetejét.
Úgy elkészíted a második, harmadik stb... pizzát és mehet be - FELTEKERED 3mas fokozatra és követed a fenti leírást.
Akkor ég meg az alja ha túlhevül a kő. 20-30 perc után a kő 420-460 fokra hevül !!!!Ami még fontos : 210-220 gr bucikkal dolgozz. Ne nagyobbal.
És ezt csak olyan 25-26 centisre nyújtsd, ne nagyobbra - mert az oldala nem fog megsülni.
A Te fotódon is látszik, hogy a szélének a "vége" nem sült meg, fotóról elég "nyers" "sületlen" hatása van....
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Nem jó az első videó linkje.
Egyébként meg akkor hidd amit látsz a videón, ne a mi tapasztalatunkat.
És minden pizzát forgatni kell. Bármilyen kemencében vagy profi(bb) sütőben van.
De én azt mondom tapasztalj, kisérletezz és ahogy neked jó, ízlik úgy a jó.
Amit fent leírtam az elég bolondbiztos , úgy nem fog megégni ha követed a lépéseket.
Tészta recept amivel biztosra mehetsz , ez 2 darab 220 grammos bucira elég:
Dagasztás után 1 óra pihentetés, bucizás majd mehet a hűtőbe dobozba 24-96 órára.
Én 48-72 óra között szoktam a legjobbakat sütni..:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Igen, szuper lenne. Biztosan lenne igény szerintem 2-5 darab között.
Ha saját magához elküldik, onnan el tudjuk futárral hozatni, ha szépen atomra becsomagolja, arra van lehetőségem GLS-sel elhozatni "Olaszbóóóó"szzs : jó a vastagsága, mert "alulra" vastagabb oda "lóg be". Van pár YT video ahol mutatják a cserét. Ezzel nem kell bűvészkedni bármit csinálsz "biscotto"-n nem ég el a pizza.
Azt lenne még érdekes megtudni, hogy itthon nincsen-e esetleg aki méretre gyárt ilyet?
Akkor nem kellene ezt a Nápoly melletti kört szervezni, csinálni.... De ha az össze tudna jönni annak is nagyon örülnék.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Ok, annyira nem is kevés. Épp elég lesz atomra becsomagolni , és elhozatni futárral
Előre is köszönjük, de tényleg majd lehet érdemes lenne felhívni Őket, hogy lenne egy ilyen rendelés, le tudják-e gyártani - vagy mikorra várható a 31 cm-es "biscotto" G3-hoz ?Akkor Zirowe rendelésével :
4 db G3,
1 db 35-ös kerek
1-2 db négyzet alakú[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Mai sütés : 40 órás tészta, Caputo kék (pizzeria) tészta, 66% hidro, 3% só, 3% oliva olaj : dagasztás után 1 óra pihenés letakarva, bucizás, majd 7 fokos hűtőben 40 órát dobozban volt. Nyújtás előtt 1 órát dobozában levett tetővel pihent szoba hőmérsékleten.
G3 Ferrari-val sütöttem, gyári - nem moddolt sütő.
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Guszták! Igen, ekkora hőnél már 15-20mp-nél nagyon fontos forgatni
bbuffy: én szeretem nagyon a nápolyi pizzát is, de be kell lássam a lakásban, egy G3-mal nem lehet előállítani, ezek pedig nem nápolyi pizzák, de nagyon finomak
ha kicsit hekkelve lenne a G3, úgy az is menne, G3-mal is lehet azt de egyelőre ez is tökéletesen megfelel.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Hajrá, tanulni, gyakorolni stb.
Tisztítást úgy kell ahogyan írtam :
mindig csak a max 3mas fokozaton ! kosztól függően 4 vagy 5 x 10 perc.
10 percenként megnézni, letisztítani spaklival, lefújni vagy szilikon ecsettel letisztítani a felületet... 40 v 50 perc után tiszta lesz, kivéve a szélét: széle sosem. Oda nem ér el a fűtőszál ergo nincs ami "lekapja".Sütés alapján nekem kissé "nyers" a pizza tészta, főleg a szélein.
Fontos, de már ezt is leírtam :
- maximum 220 grammos bucik legyenek
- ne nyújts nagyra, 24-26 centis pizzákat célozz meg - ez szépen , egyenletesen megsül
- kövesd a sütési leírást azaz-2,5 fokozaton 15 percig lecsukott tetővel melegíted
-Kész pizzát lapátra/stb teszed, felnyitod a tetőt és feltekered max 3-mas fokozatra - be a pizza
-2 perc múlva a pizzán 180 fokot fordítasz
-30-60 másodpercenként folyamatosan 45 fokokat fordítasz amig nem sül meg a feltét, és a pizza széle szépen
KÖVETKEZŐ pizza sütése : gép vissza 2,5-es fokozatra, FELNYITOTT tetővel hagyod a gépet - elkészíted a következő pizzát vagy 2-3 percet hagyod "pihenn" - és kezded előről a fenti lépéseket.
Ezeket betartva kiváló pizza süthető a G3-mal !.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Most nem vártam 48-72 órát : Caputo kék liszt, 63% hidro, 3% só, 3% olaj. Dagasztás után 1 óra pihenés, majd bucizás után 8 óra szobahőmérsékleten kelt, kamrában.
Baromi jó lett.
Levegős, puha, ropogós szél, nagyon finom - kicsit a tésztával nehezebb volt dolgozni, oda kellett jobban figyelni nyújtáskor.
G3-mal sütöttem..:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Én tegnap "hirtelen felindulásból" sütöttem, nem is hűtőztem :
- 60% hidro, 3% só, 3% olaj , 2% élesztő
- dagasztás után 1 óra pihentetés SZH, majd bucizás
- 6 óra pihentetés SZH majd formázás, sütésBaromi jó lett a tészta, jó levegős a széle, ropogós, finom - annyira jól sikerült, hogy nem is fotóztam én balga.....
Szóval nem kell mindig hűtőzni. Hétvégén pedig egy új módit fogok kipróbálni, ajánlásra :
- 65% hidro, 2% só , 2% élesztő
2 óra pulton dagasztás után SZH
24 óra hűtő
bucizás majd 6 óra SZH
...kiváncsi leszek.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Igen, lehet. Nekem "kezdőként" az elején volt ilyen, azóta szerencsére sosem kelt túl.
Most épp dagasztás után pihen tésztám, utána megy be hűtőbe 24 órára, holnap bucizás majd SZH 6 óra pihenés és sütés
Meglátjuk , ez új módszer, új recept - vagy beválik, vagy nem.A "mézes" bigát csináltad, Vito féle ?
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
válasz
pajorgergo #826 üzenetére
Teljesen korrekt.
Bár csak a bazsalikom nálam is ilyen lenne.... Bármit csinálok 2 héttel a vásárlást követően elszárad, hullik, stb....:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
válasz
pajorgergo #828 üzenetére
Ok, akkor azért ilyen szép még. Nálam bármit csinálok eldobja magát 2-3 hét alatt.
(átültetés ellenére is stb...).:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Jól néz ki. Nyújtást, formázást meg kell tanulni, gyakorolni kell , gyakorolni
Én is sütöttem ma, 30+ órás tészta, ebből 24 óra hűtőben.
verti1 : én is most két szálat vízbe tettem. meglátjukiatti : igen, a labdával együtt tettem át, ültettem nagyobb cserépbe. Nem tudom mi a kínja...
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
G3-nál fixen 220 grammos bucikkal számolj, dolgozz.
Nekem most az új recept miatt kisebb lett, küzdöttem is vele. Nehéz volt nyújtani, formázni, hogy megfelelő méret + forma legyen....Nagyon kéne ez a "biscotto" a G3-ba, a vasárnap esti tisztításkor (kiégetés) láttam, hogy meg van repedve a gyári kő....
.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Garmin Edge 540 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Országos Házhozszállítás
- DJI AVATA Pro-View Combo drón (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
- DJI Air 3 FMC RC2 drón +Garancia +Care Refresh +ND Filterek +USB töltő
- Casio Edifice Karóra
- 1963 38mm Pilot watch