-
Fototrend
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Urak, én is belépek a csapatba egy G3 Ferrari 400 fokos kis sütővel.
Sajnos a gyári tartozékot nekem is kidobta az eladó mint sz.zs. esetében, így kéne valami amivel a pizzát rá tudom tenni a lávakőre
Tudtok valami helyet ahol emberi áron (olcsón) be lehet szerezni ilyen 30-32cm
fa vagy fém pizzalapátot ???
Nem a 6-15.000 HUF kategória érdekelne.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035 #150 üzenetére
Neked esetleg nincsen forrásod valami jó acél lapátra ami csak egy 32x32 kör + pici nyél ?
Valami emberi áron ?.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035 #152 üzenetére
Sejtettem
31x31cm a lávakő a G3 Ferrari-ban. Ehhez kéne egy fém lapát amit lehetne használni.
Acél vagy amit te ajánlanál ehhez, jobban értesz hozzá. Gondolom 31x31cm lenne az ideális méret, hogy ne lógjon túl - 2mm vastag??? Valami fogantyú részzel, hogy meg lehessen fogni, rövid.
Egyszerű, olcsó megoldás. Szerintem több embert érdekelne innen a topikbólEz is pld tök jól néz ki - árban is jó , csak a 26cm szélesség nem jó : [link]
Ez pld jó design, 316x316mm méret :
A nyél meg lehetne saját anyagából, hogy ne kelljen azzal "szarozni".[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035 #157 üzenetére
jaja, mesélte Luigi milyen szuperek.
Én még 5+ éve vettem nagyon jó áron Angol Ebay-ről egy Kitchenaid-et. Azóta az van, itthon horror az ára. Kintről nagyon jó áron sikerült megfogni.
Ami bosszantó, hogy minden hozzá horror, azokat is ebay-ről érdemes lőni vagy máshonnan kéz alól. (daráló feltét, stb)
Egy üveg keverő tálat szeretnék még a fém mellé, de valami ultra brutál horror ára vanPizza lapát ügyben ha lesz infód, jelezd majd kérlek mert én bízok abban amit te legyártatnál.
Szerinted árban kb. hol helyezkedne el ? Köszi..:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Ezért lenne jó ha Lali(Fragola) esetleg ilyen lapátot is tudna rajzoltatni, kivágatni egy rövid nyéllel amivel meg tudjuk fogni. 10-15 ezreket nem adok egy lapátra, valahogyan "elvből".
Nonszensz.
Ez marha jó amit PeterAgos betett, de nincsen és a forgalmazó sem tudja lesz-e....Fából van, tudnék rendelni egy gastro nagykerből - de olyan magas a postaktg, hogy többen össze kellene álljunk, 1 darabért nem éri meg :
PIZZALAPÁT FA RÖVID NYELŰ 30X30CM
1.270 Ft/db + posta
Rövid nyelű fa pizzalapát.
Hossza: 41,5 cm Lapát mérete: 30x30 cm
A megadott ár brutó db ár..:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035 #299 üzenetére
Hú, ez nagyon patent lenne. Szerintem itt tuti elmenne 5-10 darab, röhögve
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Paradicsomból ami jó minőség, és árban is teljesen rendben van, nekem bejött :
[link][ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Én is ezzel küzdök, sajnos. Még nagyon új vagyok a témában, de pontosan ez volt nekem is legutóbb amikor több pizza készült :
- gép legalább 30 percig melegszik a legnagyobb fokozaton (3)
- első pizza jó, szépen megsül 4-6 perc alatt kb.
- második pizza már megéghet
- harmadik/negyedik már jól megég ha nem figyeledVégig a legnagyobb, 3-mas fokozaton hagyod, tartod ?
Én ki fogom próbálni, hogy az első pizza után leveszem 2,5 körül.Szzs használ még itt ilyen G3 Ferrari gépet, Ő neki is lehetnek tapasztalatai....
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Köszi. Fura nekem ez a tészta feltét nélkül 2 perc, majd kiveszed és feltéttel 5-5,5 perc.
Ez rettentő furán hangzik.
Én a 24-48 órás tésztát használom 65% víz aránnyal.Szzs kartárs azt mondta, hogy Ő a 3-mas fokozaton mindig legalább 30 percet hagyja melegedni, hőstabillá válni a G3-mat.
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Ma nálam is pizza sütés volt a "porondon" : Sok kisérletezés, tanulás után sikerült nagyon jó pizzát sütni a G3 Ferrari sütővel. A sütő nincsen moddolva, sem alufólia, sem fűtőszál tuningot nem kapott. 48 órás tészta, 59% hidro, kék Caputo liszt, 220 grammos buci : álomszerűen lehetett vele dolgozni, formázni, nyújtani. Nagyon finom lett, csipős szalámis (Diavola) pizza lett, a kedvencem. Aki G3-mal küzd, ne adja fel
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
-
bl4ze
veterán
Nekem G3 Ferrari van,de nagyon figyelni kell mert 20-30 perc alatt képes akár 460 fokra is menni benne a kő - szóval inkább jobb ha nem ilyen forró, mert nagyon ég.
Van aki az alső felső fűtőszálat cseréli fel, hogy a kő ne legyen annyira forró, de felül jobban süssön.
Én nem moddoltam az enyémet, gyári állapotban sütök vele. (használtam vettem).:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
A kék Caputo brutál jó liszt, nagyon jó vele dolgozni.
Az én legutóbbi pizzáim azzal készültek : ég és föld a Nagyi 00-hoz képest.Más és nem NEKED
--- nem "bántásiból" de mi indokolja a camembert sajtot pizzán ? Pár nap alatt a második ilyen képet látom.....
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Ha érdekel, van Budapesten nagykerbe "ajánlásom" lehet vásárolni, kis tételben is... Pld :
Olasz tulaj szerint "Ez a világ bajnok Mutti, 3 kg-os, 990 Ft + Áfa"
5 Stagioni "Pizza Napoletana " pizzaliszt vagy 25 kg-os zsákban vagy 1 kg-osban (de zárt karton: 10 db / ka)
Ha érdekel, szólj és felfedem a "titkot"
Én 59-60%-os hirdoval dolgozom, az bevált a kis G3 Ferrari sütőben, paradicsomból
per pill. egy nápolyi konzervet használok, nagyon finom. (Másik nagykerből)
Ma a LIDL-ben van "Olasz napok" ott vettem bivaly mozzarella-t, némi Olasz szalámit....
Élesztőből friss az a nagyon pici ami kell/megy bele, Caputo élesztőm nem volt - de annyira pici kell a 48-72 órás tésztához..... Épp csak "mutatóba"
Holnap délben lesz pizza, szintén 220 gr bucikkal dolgozok - ez már egy jó 80-82 órás tészta addigra.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Én nem használok ilyen nagyot
Nem is sül 10-15 pizza nálam, a G3 Ferrari már izzana
Én a normál 400-450 grammos konzervet átrakom üvegbe, dobozba és hűtőben 2 hétig simán elvan, főleg, hogy egy pici só is megy bele a mixerrel való aprítás előtt, közben.....Ha vesztek egy 25KG Caputo lisztet, 5KG szívesen átveszek belőle
Én sem szeretném hidegen, Nápolyban is rajta van és megsül, nem hidegen teszik rá
.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kupon kunyeráló
- Motoros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Star Wars Jedi: Survivor - Egyre közelebbi a PS4 és Xbox One verziók érkezése?
- Milyen processzort vegyek?
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- Bicikli matrica szinte minden fajta biciklire! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- DJI Air 3 Fly more Combo FMC drón +Garancia +Care Refresh biztosítás 2025.09.03-ig
- ELADÓ DJI AIR 3 FLY MORE COMBO (DJ RC 2) KIEGÉSZÍTŐK
- KOMONO 16.5mm szíj
- Kerékpár matrica a legjobb minőségben azonnal! PH tagoknak 30% kedvezmény!