-
Fototrend
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
-
fragola.6035
aktív tag
Ilyennel. Nincs velük gond, elpusztíthatatlan. Szerintem 1 kg lisztet is bedagaszt, bár 70 dekánál többel nem próbáltuk.
10 évente újra kell zsírozni a hajtóművet, akkor örök élet. Nincs benne műanyag.
Pár régi FB bejegyzés miatt néha megtalálnak szervizeléssel kapcsolatban. A régi modellekben kiszáradnak a kondenzátorok. Ha nincs néha zsírozva, akkor 20 év után fogaskerék kopás, törés lehet.https://caffe35.webnode.hu/
-
Topikgazda
fémből 2 mm nagyon vastag, 0,8 mm is elég.
bbuffy: azt viszont nem tudom, hogy vajon miért nem lett ropogós a héja? Mint már korábban írtam, én csak ch csökkentett lisztből szoktam sütni kenyeret. Ott a sok hozzáadott rost miatt nem ropogós, de ebben csak “rendes” liszt van. Illetve még annyi, hogy én nem öntött vasban sütöttem hanem énaiban, és 30 perc 250 °-on való sütés után csak 70 °-os volt a maghő ( bocs, Bbq-nál megszoktam, h mindennek mérem a maghőjét ), ezért kivettem az edényből és rácson sütöttem tovább 200 °C-on még 10 percig hogy eléri a 98 °C-os maghőt.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
-
-
kozsy18
tag
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Toobee
veterán
Menjetek most is, a héten volt lisztváltás. Az a feketehajú, vékony srác szerintem a tulaj vagy valami köze biztos van a bolthoz (azt hiszem Szabolcs). Szeretem az olyan helyeket, ahol jelen van a tulaj is aktívan (kávézókból is azok a legjobbak, hogy ne menjek messzire, velük szemben a Wombat).
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
raczger
őstag
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Zirowe
nagyúr
2,5-en használom, kb 5 percet hagyom felmelegedni, utána be a tészta feltét nélkül 2 percre, majd feltét 5-5 és fél percig.
Nincs "moddolva", gondolkodom a hasznosságán.
A tészta pedig olasz recept alapján: 500gr sima fehér liszt, 7gr élesztő, 10gr oliva olaj, 350ml víz, 8gr só, min. 3 óra kelesztés.
A tészta amúgy finom, ahol nincs egyre jobban alul odaégve.Ahogy én veszem észre, az odaégés főleg a rajta hagyott kosz miatt van, de egyszerűen hiába kaparok le mindent róla, nem tudom olyan szépre tisztítani.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Topikgazda
Azótá már nem így csinálom, hanem mérem a kő hőmérsékletét és ha 380 fok fölé megy ( eddig mér a hőmérőm ) akkor már berakom az első pizzát, hogy ne kapcsoljon le a termosztát.
Ettől függetlenül most hétvégén ( nem saját tésztából, hanem előre gyártott Norbi Update fagyasztott pizzagolyóból sütöttem, jó szar is lett 🤮) megégett az alja nekem is. 3 - 4 perc után be kellett tennem a pizza alá egy fém lemezt.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
bbuffy
senior tag
Teljesen jó, igen. Hétfőtől volt, de én kb a negyedik boltban kaptam. Alig volt pár darab. Nagyobb boltok kaptak két db ot asszem.
Gyorsan befűt, konkrétan egy marék szén kell bele. Még szerzek egy hőmérőt hozzá hogy lássam mi van bent ténylegesen. Vasárnap megy bele egy kis pizza....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
kozsy18
tag
Gyanitom hasonlo lesz ez is, mint a bringaallvany 3-4 eve: nagyon keves volt belole, felvasaroltak par ora alatt az orszagos keszletet. A kovetkezo evben pedig akkora mennyiseget kinalt a bolthalozat, hogy szerintem meg iden is abbol arultak.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
M3aN
senior tag
Szerintem a válasz a hawaii pizza. Ízlés Erről kár is vitatkozni.
Egyébként írjátok hogy "kék Caputo". A Caputo megvan, a kéket is értem, de milyen van még?! Miért a színével különböztetjük meg?
Hétvégén voltam a Metro-ban, elvileg kellett volna legyen Caputo 25kg-os kiszerelésben de nem volt -
Toobee
veterán
Azért vettem gázost, mert az volt a tervem, hogy majd sütök a lakásban is. Egyelőre még nem állt be a workflow, mondjuk olyan 75%-os a sikerességi rátám, amivel mindösszesen annyi gond van, hogy amikor nagyon nem sikerül, akkor harapni lehet a füstöt De most úgyis nyári szezon jön, mire be kell költözni, talán már menni fog. Azért, ha lesz rá lehetőségem, összehozunk majd fej fej mellett egy fa vs gáz Ooni sütést.
Elhasználtam a kuponomat is, amit a lepattant kőért kaptam, jön egy perforált lapát, meg egy forgató. Bár a netes vélemények alapján utóbbit nem lesz egyszerű használni a szűk hely miatt.
Paradicsomszószból a Gusti sajátmárkás bejött, ráadásul baromi olcsó is: 6x2500 gramm 5430 Ft, de egyesével sem vészes: 1080 Ft. 1 doboz 20-25 pizzára elég.
Van még egy Mutti (1524 Ft), meg egy Strainese (2159 Ft). Jó lenne találni ezekből kisebb kiszerelést is, bár az olaszboltban 990-et fizettem a piciért, akkor inkább fagyasztgatom ezt is. A hétvégi 15 pizza is fagyasztottból készült, jó vizes lett, picit csalódott is voltam, de 10 perc alatt szépen elrotyogtattam a felesleget belőle.Amit még próbáljatok ki, az a Caputo száraz élesztője, nagyon más állagú tésztát ad, mint a Budafoki. Sokkal könnyebb volt dolgozni vele, a Budafoki tészta elég folyós lett, pedig a hidró is alacsonyabb volt 62 vs 65%. Hétvégére is gyúrok be egy kis tésztát, 4x220g buci van tervben, egyelőre 5Stagioni-ból.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Pont egy ilyet vettem. Te mit csinálsz ezekkel a nagy kiszerelésű paradicsomokkal? Az volt rajta 3-4 napon belül el kell fogyasztani. Lesz ezeknek bármi baja 2-3 hét hűtőzés után, ha rendesen le van fóliázva?
Szerintem vele én is beszéltem, az árlista nagyon ismerős Caputo 25 kg-os lesz, Simivel felezünk. Tény, otthonra a kilós azért kezelhetőbb, de majd megy a diszperzitesbe
Jó, hogy mondod, menni is akartam. Motoban direkt ettem egy bivalymozzarellás pizzát, hogy megnézzem, hogyan is készül. Sima, paradicsomos alap megsült, a végén pedig ment rá a bivalymozzarella. Úgy, hidegen, ahogy van, zacskóból kiszedve. Meg a végén paradicsom. Tehát mindkét feltét hideg volt, nekem ez nagyon nem jött be. Szerintem pár mp-et megérdemelt volna mindkettő a kemencében.
https://barbieripnk.hu/
-
Ciccuka
veterán
Én csak fogtam felcsavartam a maximum 5-re, pár percet vártam is ment be a pizza 4,5 percre.
Nem az a lényeg, hogy végig 400°C közelében legyen a pizza és 4 percig süljön?A felső részt bealufóliáztam, lehet nem kellett volna, mert beleégett a pizzába és a fűtőszálra. Majd lehet még kipróbálok valami vastagabb alufóliát.
A normál sütőbe kb. 35cm-es pizzákat készítettem, de most ebbe jóval kisebb megy bele (2 pizzából 3 kisebb jön ki így).
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
(ex)Cat
senior tag
Szedjük már össze hány db kellene. Mert egyelőre úgy tűnik, nem zárkózik le a srác tőle, főleg, ha valóban elé tudjuk innen intézni a Mo-ra történő szállítást. De azért csak tudni kellene mennyiséget, meg aztán majd még meg kellene beszélni a lebonyolítás módját is. Én ugye nem fővárosi vagyok, de ezt majd lerendezzük később. Most csak annyi kellene, hogy akit érdekel, az dobjon már egy privátot.
Még mindig nem 100% hogy elintézi a srác, csak a lényeg, hogy tudjak konkrétumokkal szolgálni neki.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- XL vázas, újszerű Cannondale Kineto Men pedelec e-bike 170-190 cm/140 kg-ig (beszámítás)
- Bicikli matrica szinte minden fajta biciklire! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Női városi bringa (Sierra City)
- DJI AVATA Pro-View Combo drón (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
- Casio Edifice Karóra