-
Fototrend
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mézespálinka
senior tag
Mégjöttek a vasak!
Nagyon szuperek! Este be is vetem.
Köszi szépen @fragola.6035. Ha lesz még közös rendelés tuti vevő vagyok mégegyre (vagy kettőre ) -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Kovászos kérdésem lenne. Úgy kb lassan 1 éves lesz a kovászom. Nem sütök vele minden nap, max 1/hét, ezért hűtőzik. Megerősödése után az anyakovász ment a hűtőbe, 5-7 naponta frissítés 1-4-5 arányban. Kenyerekkel próbálkozok, felemás sikerekkel. Minden ehető lett eddig, csak max nem szép . Használat előtt kiveszek egy kis adag kovászt és napi 2x etetéssel 1 vagy 2 nappal a sütés előtt elkezdem előkészíteni 1-6-6 arányban, hogy erősödjön a bevetésig.
A kérdésem pedig azokra a receptekre vonatkozna, ami pl. a fent látható buci is. Vagy croissant (zseniális íz lett szerintem, állag is, csak megint az a fránya külső), vagy kifli. Tehát azok a receptek ahol formázni kell a terméket és pulton , formázva keleszteni recepttől függően X óráig. A formázásig minden jól megy, sikerül egyre feszesebben, egyre szebben formázni. Azonban a formázott alakot a pulton nem tartják meg a kis bucik/kiflik/stb hanem nőnek de egyben terülnek, laposodnak is. A sütés utáni bélzet alapján nem kel túl. De még mindig ez volt az olvasataim alapján a tippem, hogy túlkel ezért legutóbb már csak 10% kovászmennyiséggel próbálkoztam, és megint a fent említett hibába futottam bele.Szerintetek mi lehet? A kovász a gyenge? A formázás nem feszes? Hidratáltság? (ez utóbbival a recepteket követem, a lisztekben is próbálom a leírtakat használni de tudom, hogy malomja válogatja, frissesség esetén is más lehet a nedvesség amit felvesz)
[ Szerkesztve ]
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
@fragola.6035 , van esély rá, hogy lesz még pizzavas rendelés? -
mézespálinka
senior tag
Nálam a formázáson kívül persze ami sokat segített a "szélek"-kel kapcsolatban, hogy a pradicsomszószt nem kenem rá, ellenben vékonyan olajjal megkenem. Formázáshoz pedig gyakorlás meg videónézegetés (nekem sem nagyon megy). Én most a hidratáltsággal küzdök, a sima sütőnkben a nagyobb víztartalom sokkal jobb eredményt produkál, cserébe kb. kezelhetetlen a tészta a dobozból való kiszedést és formázást nézve
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Én is beszállnék a kőrendelésbe, írtam privátot
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen