Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    Srácok, hülyét kapok! :O
    A PC alaplapról a Power és Reset gombokat egy 4 eres telefonvezeték és két hálózati karos pillanatkapcsoló segítségével sikeresen kivezettem egy szerelvénydobozba, hetek óta használom. Most mellétettem az előlapi hangcsatlakozókat is.

    Amivel elakadtam, az a ledvilágítás: a klaviatúra fölé az asztallap aljába tennék ledszalagot. Igen ám, de szeretném többféle fényerővel is használni, de miért is ne bonyolítanám meg? :))
    Két ilyen mini driver beállítva egyik program, másik program. Egyik végére berakom ezt a 3 állású hálózati karos kapcsolót, a másik végére pedig azt az egy árva ledszalagot. A kapcsoló ON-OFF-ON állásokat tud, tehát igény szerint ki van kapcsolva, alsó állásban az előre beállított alacsony fényerő, felső állásban pedig a másik driverrel beállított magasabb fényerő.

    Jelenleg próbára van összerakva szerelhető DC tápdugókkal, a kapcsoló pedig saruval. A rendszer egyes elemei külön-külön jól működnek.
    A táp-ledszalag perfekt.
    Táp-akármelyik vezérlő-ledszalag perfekt
    Táp-kapcsoló-ledszalag nem megy. De úgy, hogy a ledszalag végén is mérek 12V-ot... Meg minden szerelhető DC tápcsati csavarjainál mérem a 12 V-ot, a pozitív ágon szakadásvizsgálattal nincs gond, a negatív ágon úgyszintén.

    Az eredeti bekötés: Táp pozitív (piros) ág levíve mindkét driverhez, a negatív ág (fekete) be a kapcsoló középső forrszemére, majd a két másik forrszemről a két driverhez. A két driver a ledszalag felé pedig közös negatív és közös pozitív ággal megy le. Ez sehogy sem ment.
    Az elejét meghagytam, a két drivert külön-külön fogyasztóra tettem, egyik sem ment. A driverek nélkül a kapcsoló végére tettem két külön fogyasztót, egyik sem világít. A kapcsoló viszont jó, szakadásvizsgálattal kapcsolja az egyik, vagy másik ágat, kimértem mind a 6 forrszemet minden kapcsolóállásban, nem csinál hülyeséget a kapcsoló.

    Valakinek ötlete, mit hibázok el? Vagy ha nem megvalósítható ezekkel az eszközökkel, amit szeretnék, akkor azt mondjátok. És linkeljetek egy potméteres fényerő-szabályzót, amit a műszerdobozba tehetek. :))

    Köszi! :R

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák