Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz emre #63020 üzenetére

    Alap munkákra elmennek. Elég sok hibával gyengeséggel rendelkeznek ezek a gépek, de meglepő módon együtt lehet velük élni. Én egy Einhell RT-TS 1725 U Red-et használok immár 6 éve aktívan. Akkor valami 42.000 Ft volt. Egy alap beállítást követően el lehet vele dolgozgatni. Ideiglenesen vettem, hogy majd úgyis jön egy nagyobb gép, aztán kiderült, hogy attól függetlenül, hogy még maszkra is használom a gépet (tehát aktív használatban van), valahogy mégsem hiányzik egy nagyobb, jobb, erősebb. Inkább más gépekbe fordítottam a pénzemet. Persze ha valamikor jó áron rányúlok egy öntvényvázas gépre, akkor azt meg fogom lépni, de nem kritikus.

    Most van tervben hozzá egy valamilyen váz. Ezzel rengeteg most fennálló hibája, problémája meg fog szűnni (gyenge, instabil lábak, a fűrészlappal nem feltétlenül párhuzamos vezető hornyok, megfelelően nagy önsúly hiánya, rezonancia (ez mondjuk nem vészes, de azért fejleszthető) stb.).

    Addig is úgy használom, hogy a lábakon átengedek 2 darab pallót, melyekre a lábakon belül és kívül is malomköveket pakolok. :DDD Így még hosszú anyagok is megmunkálhatóak vele, nem akar felborulni. ;)

    Az enyémben nincs lágy-indító (amit egyébként kötelezővé tennék minden szerszámgépen, főleg mivel filléres tétel), de gondom még nem volt emiatt. A 230-as sarokcsiszolónál viszont áldom az eszem, hogy olyat vettem. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák