Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    Üdv mindenkinek,
    Eléggé frissen csöppentem bele a topicba és a 67 ezer bejegyzéssel kapcsolatban egyelőre nem találtam időt hogy mindet végig olvassam(majd kinyomtatom egy nyomdában és berakom a párna alá), de azért remélem nem leszek megkövezve... nagyon. :D
    Azért írok ide, mert amit művelek gépház modding jelenleg még eléggé gányolás és lehet a végeredmény is az lesz, de fogok készíteni róla teljes értékű bejegyzést, videóval.
    Egy kis bevezető a projekttel kapcsolatban: ATX méretű workstation PC konfiguráció kerül egy Micro ATX -SLEEPER- buildbe, hogy miért, az majd a fentebbi kész állapotban ki lesz fejtve/vesézve.
    Maga a ház építés alapból gányolással indult, mert az eredeti alaplap tálca micro ATX méretű lapokhoz volt és így hogy feljebb kerül az egész, az eredeti tápegység fogadó keret is ki került, egyebek mellett...
    Ezekkel még megtudtam birkózni, lévén hogy van egy második gépház, ami legalább magasságban stimmel, csak annyira gyenge lemez anyagból van az alaplapi tálca hogy önmagában merevítés nélkül nem bíznám rá a munkaállomást.
    Ami viszont a legnagyobb fejtörést okozza, az a hűtés. Egyelőre az intel "X" szériás, forrófejű processzort egy toronyhűtő tartja kontroll alatt egy 120-as ventivel, amiken nem tervezek változtatni. Az a része tettszik is hogy sikerrel tartja max terhelés esetén is 67 fok alatt a procit. Viszont a toronyhűtő kiválasztásakor elment a matek és az eredetileg kalkulálthoz képest 10 miliméterrel ki óg az eredeti házlapból az egység.
    Az eredeti házlap egy alu lapból került hajlításra, fordított U alakban és itt a bökkenő. Szeretném hogy a végeredmény minél jobban hasonlítson az eredeti dizájnra, de kell a tornyhűtő, így azért írok ide, hogy valaki volt-e hasonló helyzetben? Tehát hogy meg kéne tartani az eredeti oldallapot, ugyanakkor ütközés van. Hogyan sikerült megoldani.?
    Eddig arra jutottam hogy a másik gépháznak olyan oldallapja van, amin eleve van "magasítás" hogy elférjen egy toronyhűtő, ami ráadásul lyukacsos, így a szellőzésre is rásegít, de ennek az oldallapnak a teljes mérete túl nagy, így ha a két lapot kicsit átdolgozom flexel, fűrésszel, majd összecsavarozom elvileg kijöhet a matek. Csak így oldalról nézve még festés után is elveszíthetem az eredeti build feelingjét.
    Van esetleg ötlete valakinek a cserélj hűtőt verzión kívűl?
    Köszi hogy elolvastad,
    Protron

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák