Új hozzászólás Aktív témák

  • Inhouse

    őstag

    válasz rednifegnar #81797 üzenetére

    Mitől jó a víz erre és alkalmatlan a betontömb? Lassan a víz is akkora érték, hogy egy ilyen csak erre használható vízmennyiség óriási pazarlásnak tűnik. Persze a betonhoz is kell belőle, így vannak bajok mindkét oldalon...
    Az, hogy mennyi járulékos eszköz kell hozzá, ez mindegyikre igaz, ebben sem látok akkora különbséget. Illetve ez sem igazi házilagos megoldás, ezt is nagyban akarják csinálni.
    A legnagyobb gond a tárolás és ott sem az, hogy nappal süt a nap, sok az energia és este meg kell...hanem a tél és nyár. Hónapokra rohadt nehéz tárolni.
    A nyáron melegítsünk vizet jó, de mennyit? Minél melegebbre? <100C... Egy átlag család napi melegvíz igénye 120l körül alakul, többet is melegíthet, de minek (nyáron)? Télen meg nincs meg az a többlet, ami nyáron keletkezik. Jelenleg a fő gond az, hogy az a napelem mennyiség, ami ellátja az adott háztartást nyáron kellő mennyiségű energiával, az ősszel/tavasszal már kevés, télen meg még kevesebb. Ha akkorát telepítenek, hogy télen is kiadja a fogyasztást, akkor az sokszoros árú és nyáron akkora túltermelés keletkezik, ahol megint beüt a tárolás problémája.

    A vakvágány lebetonozása lehet, hogy a gordiuszi csomó átvágása lenne, egyszerű és megfelelő megoldást ad.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák