Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz inf3rno #84809 üzenetére

    Van haverom biomérnök végzettségű, nem bíznék rá egy villanykörte cserét se. :D
    A villanyszerelésben sokszor vannak meglepetések.
    Most pl szomszéd üzletben megkértek hogy rakjak fel 1 dugaljat, szépen kiazonosítottam hogy van 2 kikötött áramkör.
    Az egyikre ráraktam a dugaljat a grillsütőhöz amit kértek, a másikra meg rákötöttem a tejes hűtő dugalját, mert eddig az üzlet másik végéből volt oda-hosszabbítózva, mindenen keresztül.
    Tehát az átkötés okán átkerült a tejes hűtő másik elmű fázisra mint ahol korábban volt, így most már az összes hűtő 1 fázison van, amelyiken még a riasztó meg a klíma. 1x16A elmű, de az elosztóban 2 külön áramkör.

    1 héttel később mondja a boltos, hogy 1 alkalommal minden hűtő és a klíma leállt ami azon a elmű fázison vannak, pedig semmit sem néztem be, még Fi reléket sem tudtam benézni, mert 1 db sincs beépítve. :D
    2 db álló tejes hűtő, 4 db sima álló italos hűtő, meg 1 db inverteres split klíma levágná a 16A-t miután már minden órák óta ment?

    Szal több opció van, pl klíma és az összes hűtő épp 1 adott pillanatban kapcsolta rá a teljes indítási áramlöketet, vagy klíma kültéri az utcai oldalon zárlatos lett, az is lehet hogy a szomszédban dolgozó szerelők benéztek valamit, mert korábban a két üzlet 1 helyiség volt, közös elosztóval, az is lehet hogy a falban az egyik vezeték szigetelése valahol meg van sérülve...

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák