Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz rwin5 #85367 üzenetére

    Ha valahova a fa bútorba új helyen kell rögzítési csavarhoz menet, akkor nem menetfúró kell neked, hanem körülnézni az interneten a rögzítési megoldásokat.
    Fém lemezekhez van például szegecsanya, tehát nem sima szegecs, hanem belül menetes.
    Most van a LIDL-be hozzá való húzószerszám.
    Először a fúró-csavarbehajtóval előre kifúrod a szegecsanya pontos befoglaló furatát, majd a húzószerszámra feltekered, a furatba belerakod meghúzod és kész is a fém meneted.

    Fánál ugyanígy vannak segédanyagok, hogy fúróval kifúrod és utána megvan adva milyen alkatrészt kell belerakni ami belül menetes, akár ragasztva, akár alakos zárással, akár préselve...sokféle megoldás van, jobb ha így keresel rá, mert a bútorok terén eltérés lehet hogyan férsz hozzá, hogyan tudod jól megoldani.
    Inkább megtanítunk horgászni, mint hogy a harcsa horgászatba indulj, snecihez való szerszámokkal, mert azt mondjuk mindig így kell. ;)

    Ami mindenképp kell nektek az egy legalább 45 NM ütvefúró-csavarbehajtó, meg egy kisebb sima csavarbehajtó (meghálálja a könnyebb súlyt kezed amikor egy nap 100 db csavart kell behajtani).
    Szerintem házibarkácshoz az aksis változatok is elegendőek, lidl-ben meg kell nézni mikor lesznek a 20V min 45NM pisztoly szerű ütvefúró-csavarbehajtó, most a 150 NM-es 30k hufért még kapható, de az nektek túl sok, lehet kitekeri a kezed legkisebb beállításon is.
    A 12V zöld, vagy fekete "profi" változatot épp nem árulják.

    #85370 Essejó
    És a Jysk bútorba nem tudsz új bütyök tartó furatokat rakni? Persze precízen kiszintezve?
    Ui.: ismerd a totiykot amibe beleírsz :P

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák