Új hozzászólás Aktív témák

  • Inhouse

    őstag

    válasz TESCO-Zsömle #85525 üzenetére

    Elér a világ lassan oda, hogy az emberi munkaerő bő 80-a felesleges, csak azért dolgoznuk, mert a gazdasági rendszerből nem tudnak kivezetni ennyi embert.
    Én nem pont erről beszélek. Arról a tapasztalatról, gyakorlati tudásról, ami fizikai munkák közben alakul ki. Egyre kevesebb igény van erre. Nincs már sorkatonaság sem. És meg lehet nézni, hogy a mostani fiatalok milyen életre valósággal rendelkeznek...semmilyennel. Ne legyen, de ha lenne bármilyen krach, a nyugati társadalom olyan hátránnyal bír ebben a szegmensben, hogy a kihalás kb garantált. Értem én, hogy a technika egyre inkább kiszolgálja/kiváltja az embert, de hol van az egészséges határvonal? Mennyire támaszkodhatunk erre? Manapság ha nincs áram, nincs net, világvége van. Valahol rémisztő már, hogy mennyire ki vagyunk szolgáltatva külső erőknek, és a technológiának.
    Valahol az IQ-t és emberi értéket is veszítünk ezzel a nagy fejlődéssel, sokan éppen ettől butulnak...illetve a másik hozadéka a rohanás. Mindenki siet, mindenkinek minden azonnal kell. Ha nem megy rögtön, akkor már sipítozás, mérgelődés, stressz van. Mindenki túl van spanolva, jönnek az ebből adódó rossz szokások (cigi, energia ital, alkohol, drog) és a betegségek...családok, barátságok mennek szét, mert nincs idő semmi olyanra, amire igazából szüksége lenne az embernek.

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák