Új hozzászólás Aktív témák

  • patakiller

    csendes tag

    Üdv,
    Olyan ember tanácsára lennék kíváncsi, akinek szobaakusztikára van némi rálátása.
    Adott: Szoba, és berendezése. Sajnos ezen érdemben nem tudok változtatni. Az illusztráción a zöld golyó a fejem, a kékek pedig a hangsugárzók. A mélynyomónak szeretném megtalálni az optimális helyét. Edifier 1850db típusú stódiómonitor szerű aktív sztereo sugárzók, és magnat monitor supreme sub 201a házimozi sub. A jel PC-ről jön, most úgy hogy 5.1-re van beállítva a hangkártya, és a surround és center sávok le vannak tiltva. A front line megy az edifiernek, a center/sub line pedig a subba(a center tiltása miatt persze csak a sub jelet kapja).
    A woofer előre néz, és a hátulján van a reflex port.
    A problémám, nem egyenletes a mélyátvitel, 50 HZ környékén van egy erős beszakadása. felette nincs baj, a kereztezési frekvenciát is sikerült megtalálni, csak az az 50 hz-es lyuk elég zavaró. A subon fáziskapcsoló nincs, de a sarukat ha muszály megtudom cserélni.
    Létezhet hogy ez a beszakadás azért van, mert a mélyláda be van hangolva kb ~55hz-re, A subcső pedig kb ~45hzre, és ez okozza a bajt, vagy szobaakusztika a ludas? Milyen elhelyezést javasoltok kipróbálni a mélynyomónak?

    [ Szerkesztve ]

    Pataki Máté

Új hozzászólás Aktív témák