Új hozzászólás Aktív témák

  • Quetz

    őstag

    válasz I'am Dony #79070 üzenetére

    Ahhoz, hogy észrevedd, hogy az Arcam hibás koncepciók mentén készül, még csak mérned sem kell, elég ránézni az adatlapjára. Ha klipping nélkül 0.8v-t tud kiadni az arcam és hangfal oldalon 20V kell, akkor 25x-re kell erősíteni a végfoknak a bemenő jelet. Ez azt jelenti, hogy a jelben jelen levő zaj/torzítás is 25x-re nő!
    Cseréjük le ezt másik preampra, ami képes 4V jelet előállítani a végfok számára. Ekkor az erősítés már csak 5x lesz. Könnzen belátható, hogy ugyanolyan hangerő (20V) mellett az a processzor fog tisztábban szólni, aminek magasabb a kimenő feszültsége klippelés nélkül.

    Ez egy 2.5 millás processzor zenei tesztje:
    Arcam AV40 AV Processor Home Theater Dolby HDMI DAC 32-tone multitone Audio Measurements.png

    Amir tovább próbálkozott, ez lett belőle:
    Arcam AV40 AV Processor Home Theater Dolby HDMI DAC 32-tone multitone -1 dB Audio Measurements.png

    Az volt a megoldás, hogy a teszt jel szintjét 1dB-vel csökkentette.

    Amikor az ember megvesz egy prémium terméket, akkor természetes elvárás, hogy hiba nélkül, kiválóan működjön. Ne kelljen arra figyelni, mint pl a NAD 758 esetében, hogy ne tekerjem bizonyos hangerő fölé a potmétert, mert iszonyatosan elkezd torzítani, vagy az arcamnál meg kell válogatnom mit hallgatok rajta mert esetleg a fenti problémába futok bele. Van az az árszint, amikor azt mondod, hogy nem érdekel, de az nem az, ahol az Arcam mozog.

    az Arcam reakciója az volt. hogy megpróbálta hiteltelníteni. A Denon Amir egy másik teszjében talált problémára azzal reagált, hogy megkeresték és kijavították a hibát.

Új hozzászólás Aktív témák