Új hozzászólás Aktív témák

  • nobeige

    tag

    válasz sixer66 #105598 üzenetére

    Ha upgradelt a 3808, akkor tehetsz egy próbát bemérés után a Dynamic Eq-val.

    Ha nem, akkor marad a jó öreg hangszínszabályozó - mély emelés óvatosan -ez csak a jobb és bal csatornát változtatja-, illetve lehet még játszani az EQ-val, ott csatornánként is lehet változtatni. A 63 Hz és 125 Hz tartományt óvatosan felerősítve javulhat valamit az alacsony hangerőn érzékelt hangkép.

    A legjobb az lenne, ha lenne Dynamic Eq az erősítődön, mert akkor a hangerő függvényében menne a mélyek emelése, nem pedig fixen, ahogy a hangszínszabályozó vagy a manual eq csinálja.

    Az audyssey-ről azt érdemes tudni, hogy lineárisra próbálja állítani a hangsugárzók frekvenciamenetét, hajlamos az elszabadult mélyeket megfékezni, ami viszont megszokást igényel. Ha nem csináltál bemérést a gépeden, akkor nem szóltam. Dynamic EQ-hoz viszont mindeképpen kell bemérés a te erősítőd esetében - már ha van DynEQ benne egyáltalán.

    Az alacsony hangerőn (mély)szegényes hangzással igazából két dolgot lehet kezdeni - vagy megszokod, vagy keresel olyan elektronikát, amin van valamiféle loudness kapcsolás. Hangsugárzó cserélgetés ezen nem nagyon segít. Végülis ez egy teljesen természetes jelenség, így működik a hallásunk, csökken a hangnyomás, gyorsuló ütemben fogynak a mélyek.

    Elvileg lehet azért a hangsugárzókkal is játszani - ha tényleg nagyjából mindig azonos hangerőn hallgatod a cuccot - , úgy hogy addig tologatod a hangsugárzókat falra, sarokba, amig számodra pont elegendően fel nem erősödik a mélyük. Ebben az esetben akár még értelme is lehet más hangsugárzót kipróbálni, mert jelentős különbségek vannak a hangsugárzók között. A gyakorlatban az a baj viszont, hogy ha halkan elég az így elért - tologatás, csere általi - javulás a mélyhang mennyiségében, akkor hangosabban garantáltan sok lesz. (Bár mint mindent, ezt is meg lehet szokni.)

Új hozzászólás Aktív témák