Új hozzászólás Aktív témák

  • renatto

    őstag

    Hátsó hangsugárzó elhelyezéssel kapcsolatban érdeklődnék Atmos rendszerben. Sima 5.1-nél THX ajánlás szerint a hallgató mellett kellene lennie és fülmagasság felett (ami itt nem is megoldható), de Atmos esetén ennek valamivel hátrébb kellene lennie Dolby szerint és fülmagasságban.

    A hangsugárzó Klipsch R-14S dipól/bipól, így nem igazán vagyok biztos benne, hogy jelenleg - a lehetőségekhez képest - a legjobb helyen van-e. Háttér a sarokban A hangszóró 40cm széles, 18cm magas és 120cm-en van a teteje, a kanapé a falaktól kb 10 cm-re van és még max 15-25cm-t lehetne előrébb húzni. Jelenleg így pont a hallgatóval egy vonalban vagy picit hátrébb van a hangszóró. Azon gondolkozok, hogy jobb lehetne-e, ha mégis inkább a hátsó falon lenne és amennyire lehet előrébb húznám a kanapét? Esetleg valakinek ötlet, javaslat? Ha ki kellene próbálnom ott, akkor az érdekelne, hova kellene helyeznem.

    [ Szerkesztve ]

    KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

Új hozzászólás Aktív témák