Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    válasz Jancsi #10758 üzenetére

    Köszönöm a rengeteg ötletet mindenkitől. :R
    Csak már olyan sok van, hogy nem tudok választani. :U

    Az USB-s Li-Ion töltő tetszik.
    De itt főleg az lenne az érdekes, hogy mennyibe kerülne a 2db akksi hozzá.
    Az 1 db + step-up sem rossz ötlet, de lehet hogy az már tényleg túlbonyolítás.
    Legalábbis érdekelne megcsinálni, de most első körben az lenen a lényeg, hogy jövő hét közepére már működjön a töltőm. Aztán esetleg még tökéletesítem - pl. így a hatásfokot növelem. Csak ugye a lényeg az lenne, hogy a tökéletesítés közben ne legyen olyan drága alkatrész, ami fölösleges lesz. Magyarul az akksit elsőre ki kell választanom.

    Pl. mi lenne, ha elsőre 2 db Li-Ion akksit sorba kötöm, és hozzá egy stab.
    Aztán ha lesz időm / energiám hozzá, késöbb majd rakok hozzá egy step-up-ot.

    Csak az akksi kapacitása a kérdés még. A töltő mérete / súlya nem igazán érdekes. És ha már így megcsinálom, szeretném olyanra, hogy pl. telefont, egyebeket (ami 5V-os, de még akár több feszültségű kimenettel is lehetne) is tudjak vele tölteni.
    Szerintem mondjuk min. 1500mAh körül jó lenne - az 5V-os kiemeneten leadható "töltésmennyiség". Erre milyen akksit tudtok ajánlani ?
    Töltőnek meg szerintem a MAX1811 jó lenne, csak meg kell nézni azzal max. mekkora akksit, mekkora töltőárammal (és így össz. mennyi idő alatt) lehet vele tölteni.
    Ennek este, vagy holnap de. utánanézek.
    De az is lehet ha két akksi lesz, két MAX1811 kell.

    Ja és mélykisülés védelem mindenképp kell, nem tudom ez Li-Ion-nál hogyan megoldható.
    Bár hirtelen NiMh-nél sincs ötletem.

    Negyedik lehetőség, hogy szétszeded a lejátszót, leméred benne az akksit, és rendelsz hozzá egyet valahonnan. Lehet, hogy komplett akksit nem találsz csak cellát, ezesetben az elektroniát át kell rá forrasztani. Ha nincs pont akkora méretű akkor mehet bele egy kisebb is, pl a gyári 400mAh helyett 300mAh-s talán még azzal is meglenne az 5 órás felvételi idő.
    Ez se lenne rossz ötlet, sőt !
    Csak azért körülményes.
    Amelyik fórumban néztem, hogy lehet-e kapni pótakksit hozzá (pl. a gyártótól, azaz a Meizu-tól, de akár máshonnan), ott valaki mondott egy régebbi Nokia Li-Ion akksit, ami méretben passzolna épp a lejátszóba. Csak akkor nekem ahhoz kell külön töltőelektronika, az meg hol férne el ? :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák