Új hozzászólás Aktív témák

  • Lompos48

    nagyúr

    válasz PH-User #12672 üzenetére

    Van.

    Ez egy olyan cucc, amivel nagyon rejtett helyekről lehet például akár évek alatt lerakódott koszt vagy egyebet kimosni. Általában nem vízben, hanem valamilyen oldószerben (alkohol, aceton, triklóretilén, széltetraklorid stb) történik a folyamat.

    Általában egy fémvályú aljára szerelt 1-2 piezoelemmel van felszerelve, a vályú "rá van hangolva" az üzemi frekvenciára. A frekvencia 30-40 kHz körül van, amit modulálnak egy alacsonyabbal (ez lehet az adatok közt megadott 42Hz, ahol nem TETSZIK nekem, hogy az üzemi nincs megadva).

    Legszemléletesebb számomra egy fémből készült óralánc mosása volt, ami ugye száz körüli ökis alkatrészből van összerakva, amik mozgásban koptatják egymást. Mosás közben fekete füstként áramlott ki a fémpor mindenhonnan, mai napig magam előtt látom.

    Én CD-t nem mosnék vele, mert egy lavórban is leázik róla a fémbevonat (as'szem tegnap volt szó róla). Trafót se, mert a löttyöt úgy berázza a menetek közé, hogy utána képtelenség kiszárítani. IC-t, memóriát, processzort ugyancsak nem. Ezekben az összeköttetések a lábak és a csip között "odaforraszott" milliméternél rövidebb 10 mikron vastagságú aranyszálakkal történik, amik nem tudom hogy viselnék a rázást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák