Új hozzászólás Aktív témák

  • Lompos48

    nagyúr

    válasz sörösló #18118 üzenetére

    Ha a szkóp bemenete az osztó alsó tagja, nem biztos hogy az eleve 40 V körüli feszültségre méretezett mérővezeték biztonságosan szigetel!

    Az előbb linkelt dokumentáció tisztán mutatja, hogy az eredetileg erre épített mérőfejekben a nagy ellenállás magában a csúcsszerelékben van (a szonda testében), a kábelre már csak az osztott feszültség érkezik. Ezért csak a csúcsnak "kötelessége" ezeket a nagyobb feszültségeket elviselni.
    Ha jól emlékszem a Tektronix (elvitathatatlanul No1 a szkópgyártók között) legtöbb (talán minden) szkópjánál a függőleges erősítő bemenő (kapcsolható) osztója a legnagyobb értéknél max 5V/div. Mintha a bemeneti max. érték pedig 100Vdc lenne. És bármelyik mérőfejet nézzük - 1:1, 10:1 vagy 100:1 - a kábel ugyanolyan.

    Ezek tények. Ugyanakkor az is tény, hogy ha valaki nagyobb feszültségeket mér, tisztában kell lennie azzal, hogy mi az amit csinál és mi történik/történhet mérés közben.

    @CPT.Pirk Annak megfelel. Azt ellenebn tartsd ne felejtsd, hogy ha nem használsz kompenzálható mérőkábeleket, akkor a frontok mérése (ha szükséges) kérdéses, azok torzulhatnak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák