Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz csabyka666 #37102 üzenetére

    Én már azon is csodálkozom, hogy abban a jellegzetes formájú töltőben bármilyen aktív elektronika (esetünkben timer) található. Ez a 9V-os csatlakozókkal ellátott formátum ugyanis más esetben olcsó kínai terméket takar, passzív alkatrészekkel. Persze attól még elképzelhető, hogy az Energizer kicsivel többet is rakott bele.

    A hirdetett töltőt nem nagyon érdemes megvenni, mert ilyeneket, illetve továbbfejlesztett változatát a Lidl és Aldiban szoktak árusítani, időről-időre vannak ilyen akciók. Ott is megveheted, akár olcsóbban is.

    Nekem általában az nem tetszik bennük, hogy túl nagy a töltőáram, amit csak azzal tudsz befolyásolni, hogy mennyit raksz bele, annak függvényében állítja a processzor a töltőáramot.

    De ha én csak egyet vagy kettőt akarok betenni, ahhoz még túl erős, akár 1 A felett. 4 db-nál esetleg beáll 500 mA-re, ami már kellemesebb. De van, aki direkt gyorsan akarja tölteni, a korszerűbb akkuk elbírják éppen azt is.

    A nagykapacitású Ni-MH akkuknak állítólag a túl kis áram sem előnyös (párszáz mA alatt), vagyis nem árt kicsit jobban odapörkölni neki.

    Általában 400-500 mA felett nevezik gyorstöltőnek, ahol már -dU lekapcsolási védelem is szükséges. 150-250 mA körül elég a timer. Kisebb áramon maradhat töltőn lekapcsolás nélkül, mivel az nem tudja káros mértékben túlmelegíteni a cellát.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák