Új hozzászólás Aktív témák

  • FehérHolló

    veterán

    Sziasztok ismét!

    Van egy nagyobbacska tervem, aminek néhány részlete még nem körvonalazódott. Ebben kérném a ti segítségeteket és ötleteiteket is.
    Arról lenne szó, hogy egy kétszobás (+ konyha és előtér) lakás világítását szeretném LED-ekkel megoldani számítógépről vezérelve. A fürdőszoba kimarad, mert a nedvességvédelmet nem tudom megoldani, illetve nem szeretnék ezzel foglalkozni.

    A terv nagyvonalakban úgy néz ki, hogy adott a számgép, adott egy soros portra csatlakoztatható mikroprocesszor, egy USB->soros átalakító. A mikroprocin futó programot és a számgépes vezérlőprogit meg tudom írni, azzal nincs probléma. A lámpák kapcsolgatását relékkel gondoltam megoldani, de ha esetleg valakinek van jobb ötlete, azt szívesen meghallgatom.
    Amiben tanácsot kérnék, az az, hogy milyen fehér LED-eket tudnátok ajánlani erre a célra? Fontos, hogy elég erős fénye legyen és hosszú élettartama, de lehetőleg a gatyám ne menjen rá. Ezen a honlapon nézelődtem eddig kicsit tüzetesebben: [link]. Velük kapcsolatban van néhány fenntartásom, de ez most mindegy. Másik kérdés, hogy milyen táp lenne a megfelelő a célra? Hálózati adapter ötlete elvetve, mert egyszerre nem ugyanannyi fényforrás lehet felkapcsolva, így nem lehet állandó ellenállással számolni. Egy régebbi számgéphez való táp használatán jár igazából az agyam.

    Harmadik dolog, hogy egy 2.1W-os LEDnek miért kell hűtés? 2 watt nem olyan sok, hogy ne tudja leadni önmagától, vagy rosszul gondolom?

    [Szerkesztve]

    Skynet is real. It's called Google.

Új hozzászólás Aktív témák